BTC City www

Partnerstvo Šmartinka

A A A Besedilo Natisni

Partnerstvo Šmartinska je pomemben projekt javno-zasebnega partnerstva, v okviru katerega je bil razpisan mednarodni natečaj za urbanistično ureditev obsežnega območja Ljubljane med BTC Cityjem, Šmartinsko cesto in južno železniško progo. Ta 230.000 m² obsegajoča mestna lokacija, na katero neposredno meji Kristalna palača, bo z novo opredelitvijo povsem preoblikovana. Z njeno postopoma spremenjeno podobo in vsebino bosta mestno središče in BTC City Ljubljana še bolj povezana in bližje drug drugemu: mestno tkivo se bo iz središča podaljšalo v smeri proti BTC Cityju, hkrati pa bo ta svoje dejavnosti širil prosti mestnemu središču.

Po doslej izdelanih načrtih gre pričakovati, da bo v Ljubljani zrasla nova, presežna mestna četrt po vzoru newyorškega Manhattna, s poslovno-stanovanjsko pozidavo in izobraževalnimi centri, sredi katerih se bo raztezal prostoren park. In kot je videti, bo prostor prehitel čas!

Nove prostorske, urbane in arhitekturne rešitve, ustvarjanje modernih, prijetnih ambientov in privlačnih vsebin pa so tudi smernice prihodnjega razvoja BTC Cityja. Spričo naraščajočega poslovnega utripa je torej najbližji poslovni izziv postavitev hotela med Kolosejem in Bratislavsko cesto, ki bo še močneje uveljavil pomen in prepoznavnosti BTC Cityja kot poslovne in turistične destinacije.

Knjiga Partnerstvo Šmartinka

  • avtorica knjige: Darinka Kladnik
  • izid knjige: januarja 2006

Delo, ki je nastalo na pobudo Uprave BTC, je zakladnica zapisov o bogati zgodovini Šmartinke. Območje ob Šmartinski cesti, eni daljših cest v Ljubljani, je zagotovo vredno trajnih sledi v monografiji, saj je doživelo izjemen razvoj, od prvih tovarniških obratov do najmodernejših in najuspešnejših slovenskih podjetij vzdolž nje. Knjiga Šmartinka  je tudi spodbudila nastanek projekta Partnerstvo Šmartinska.

>>Knjiga Partnerstvo Šmartinka (pdf)

Območje nadaljnjega razvoja Partnerstva Šmartinka (avtor: City studio, prostorsko načrtovanje, d.o.o., Ljubljana)

 

Kristalna palača

Izgradnja Kristalne palače je bila prvi uresničeni podvig v sklopu ambicioznega urbanističnega projekta Partnerstvo Šmartinka in je temeljnega pomena za prihodnji razvoj širše okolice Kristalne palače. 

 

Upravljanje BTC Cityev

BTC City danes ne označuje le največje nakupovalno središče., temveč postaja pomemben poslovni center, mesto s športnimi in kulturnimi vsebinami ter prostor ustvarjalnih in poslovnih zamisli. >>Več ›Controller: Home
Action : Content
View :