Tekma Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske se bo na Ljubnem ob Savinji odvila 16. in 17. februarja, ko bomo z bučnim navijanjem pospremili spust naših »vražjih Slovenk«

»Vražje Slovenke« so v polni formi in pripravljene na odskok na domači skakalnici. Tekma Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske se bo na Ljubnem ob Savinji odvila 16. in 17. februarja, ko bomo z glasnim navijanjem pozdravili vražjost naših smučarskih skakalk. Lani se je pod ljubensko skakalnico zbralo več kot 6000 navijačev, dogajanje pa bo pestro tudi letos. Skakalke so dokazale, da so v letošnji sezoni pripravljene za še višji nalet, tekmo pa bo spremljalo veselo vzdušje, ki bo »vražje Slovenke« navdalo z dodatno energijo.

»Vražje Slovenke« so pripravljene na nalet višje. Že naslednji konec tedna se bodo spustile po ljubenski skakalnici in navdušile domače navijače. Tekma Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske se bo odvila 16. in 17. februarja ob 14.30 uri na Ljubnem ob Savinji. Z glasnim navijanjem bomo pospremili naše smučarske skakalke, ki so v odlični formi in bodo tudi letos pisale zgodovino. Na domačih tleh bodo pokazale svojo vražjost, navijači pa bodo poskrbeli za dodaten zagon v njihovih krilih.

Tekma Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske bo na Ljubnem v znamenju adrenalina, čaka pa nas tudi odlična zabava in prijetno druženje. Veselo bo z živo glasbo, s pestro in dobro kulinarično ponudbo, pa bo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo. Najmlajši se bodo lahko vsak dan od 12. ure dalje zabavali na snežaku s toboganom, živahno bo z brezplačnim dričanjem s tubami, za zabavo pa bo s svojimi vragolijami poskrbel tudi klovn Žare.

Smučarske skakalke Urša Bogataj, Ema Klinec, Eva Logar, Katja Požun, Špela Rogelj in Maja Vtič zagnano trenirajo pod budnim očesom trenerja Matjaža Triplata in njegovega pomočnika Primoža Peterke. Njihov trud se obrestuje, saj nizajo uspehe enega za drugim. Urša, Ema, Špela in Katja so konec januarja na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu osvojile zlato medaljo na ekipni preizkušnji, Katja pa nas je navdušila tudi z osvojenim bronom na mladinskem svetovnem prvenstvu. Odskok na domačih tleh navdaja naše »vražje Slovenke« s posebnimi občutki, saj jim podpora navijačev pomeni zelo veliko. Maja Vtič nam je povedala, da jo pogled na navijače, ki jih vidi pod seboj, navda z dodatno energijo. Tudi Eva Logar je navdušena nad tekmo na domačih tleh: »Moram priznati, da je nazadnje, ko sem skakala na Ljubnem, prišla skoraj celotna vas. Vsi prijatelji so prišli in je bilo res noro vzdušje. Dobila sem še tisto dodatno energijo in tudi ko sem bila na rampi sem jih slišala. Potem sem skočila z zavestjo: Ajmo, zdaj pa gremo v poden!« Zanje pa navija tudi družba BTC, ki je z generalnim pokroviteljstvom tudi letos podprla obe tekmi svetovnega pokala in skakalkam stoji trdno ob strani.

V lanskem letu so »vražje Slovenke« nedvomno opozorile nase in pritegnile veliko pozornosti. Kar 6000 navijačev je poskrbelo za odlično vzdušje in spodbudo naših deklet, smučarskim skakalkam pa je na Ljubnem podporo izkazal tudi takratni predsednik države dr. Danilo Türk. Direktni prenos tekem svetovnega pokala si je na televizijskih ekranih ogledalo več kot 500.000 gledalcev, v slovenskih medijih pa smo v obdobju treh mesecev zasledili več kot 400 objav.