15.6. v BTC City Ljubljana, na parkirišču pred Dvorano A gostimo največji dogodek na temo ekoloških vozil v Sloveniji gostimo  ECOmeet – 2013

  • Vas zanima trenutna ponudba različnih vrst ekoloških vozil?
  • Vas zanima trenutno stanje in pričakovani trendi razvoja ekoloških vozil?
  • Veste, da ima vaš avtomobil v mestni vožnji manj kot 5% izkoristek?
  • Vidite povezavo med globalnimi konflikti in povpraševanju po nafti?
  • Bi se zapeljali z različnimi električnimi avtomobili, skuterji in kolesi?
  • Vas moti, da z vsakem porabljenem litrom goriva v vašem avtomobili v ozračje izpustite še 50 litrov ogljikovega dioksida?

EcoMeet 2013

V zadnjih letih se vse bolj jasno izoblikujejo več dejavnikov, ki vsi zahtevajo in kažejo resne premike na področju organizacije transporta in transportnih tehnologij. Povod predstavljata zaostrovanje dostopnosti fosilnih goriv in okoljski problemi, vzvode za izvedbo prehoda k novi paradigmi v transportu kreira vse bolj usklajena globalna, evropska in lokalna politika, tehnično pa vse skupaj omogočajo nova znanstvena in tehnološka odkritja ter premiki v industriji vozil. Vsi ukrepi so usmerjeni v zagotavljanje trajnostnega transporta, ki bi dolgoročno zagotavljal mobilnost sedanjih in prihodnjih generacij brez škodljivih vplivov na okolje.

Rešitve za doseganje okolju prijaznega trajnostnega transporta ležijo le delno v novih tehnologijah in odločitvah snovalcev transportnih in energijskih politik. Največ je odvisno od nas samih. Z dobro obveščenostjo lahko družba nove tehnološke in netehnološke možnosti sprejme hitro in učinkovito. Tako predstavlja ozaveščanje najširše množice ljudi o načinih za doseganje trajnostnega transporta vedno večji izziv.

ECOmeet bo po dogodkih ČEVELJ1, ČEVELJ2, ČEVELJ3, EVERGO, E-mobility, ECOmeet 2010 in ECOmeet2012 največji dogodek na temo ekoloških vozil v Sloveniji, kjer bodo najširši javnosti v centru Ljubljane predstavljene tehnologije in netehnološke možnosti za trajnostni transport.

Med tehnologijami bodo najverjetneje požela največ zanimanja električna vozila. Zanimiva in obsežna bo predstavitev hibridnih vozil ter vozil na avtoplin. Za preizkus bodo na voljo lahka električna vozila, kot so električni avtomobili in električni dvokolesniki, vrhunski strokovnjaki in raziskovalci pa bodo udeležencem predstavili delovanje ekoloških vozil.

Program prireditve

Obiskovalci si boste lahko ogledali sodobna ekološka vozila, se z njimi zapeljali in se spoznali s tehnologijami prometa v bližnji prihodnosti. Srečali se boste lahko z vozniki in lastniki električnih avtomobilov, se zapeljali z električnimi skuterji, štirikolesniki in kolesi, si ogledali posebna električna vozila (za vas pripravljamo presenečenje!) ter srečanje »custom« koles. Bolj zvedavi boste lahko stopili v stik z obnovljivimi viri energije, njihovim pridobivanjem in pripravo, se seznanili z ugodnimi alternativnimi tehnologijami za fosilna goriva, ki jih v vaš avto lahko vgradite že danes.

Za vse tiste, ki električna vozila že imate ali o njih resno razmišljate pa bomo pripravili tudi predstavitev električnih polnilnih postaj po Sloveniji. Polni novih doživetij, izkušenj in znanj pa si bomo lahko oči spočili na EcoModni reviji.

Lastniki in sponzorji bodo svoja ekološka vozila širši javnosti predstavili ob testnih vožnjah, ko se boste z njimi lahko tudi fotografirali in tako obeležili svojo podporo človeku in okolju prijaznejšim vozilom ter obnovljivim virom energije.

Za obiskovalce in sodelujoče bomo pripravili tudi  številne nagrade v raznih Eco kategorijah.  

Vsebine dogodka seveda še vedno dopolnjujemo in nadgrajujemo, poskrbeli pa bomo tudi za dogodku primerne govorce, odprti pa smo tudi za nove predloge saj si želimo, da bi dogodek prinesel tisto kar si vsi najbolj želimo in menimo, da širša družbe najbolj potrebuje.