BTC City www

V viziji razvoja

A A A Besedilo Natisni

Inovativne storitve, kreativne rešitve, partnerske mreže v dialogu s prihodnostjo

Poleg Intermodalnega logističnega terminala Ljubljana bo na nadaljnji razvoj BTC Cityja pomembno vplival velik projekt novega urbanističnega načrta, poimenovan Partnerstvo Šmartinska

Do prestižne mestne četrti po zgledu newyorškega Manhattna

Obsežne naložbe v minulih dvajsetih letih, namenjene novogradnjam, rekonstrukcijam, obnovi infrastrukture,  energetski učinkovitosti ter sodobni informacijski tehnologiji, ki so vse botrovale revolucionarni preobrazbi neurbanega primestnega območja v sodoben city, BTC City, potrjujejo, da je družba BTC vseskozi usmerjena v rast in razvoj ter širitev dejavnosti.

S tem projektom javno-zasebnega partnerstva, za katerega je Mestna občina Ljubljana razpisala mednarodni  urbanistični natečaj za celovito urbanistično idejno zasnovo območja, ki neposredno meji na BTC City, bo na novo opredeljen namen 230.000 m2 obsegajoče degradirane industrijske površine, ki leži ob eni daljših mestnih prometnic v Ljubljani, Šmartinski cesti, in železniški progi.

Glede na izbrano idejno rešitev naj bi tod zrasla prestižna mestna četrt po zgledu newyorškega Manhattna, z umestitvijo poslovno-trgovskih in stanovanjskih zgradb okrog razprostranjenega osrednjega parka.

V okviru nove urbanistične ureditve Partnerstvo Šmartinska sta bila že uresničena dva izmed načrtovanih projektov: Kristalna palača in hotel Plaza.

 

Na največjem mednarodnem nepremičninskem sejmu MIPIM v francoskem Cannesu je predstavitev projekta Partnerstvo Šmartinska vzbudila veliko zanimanja. 

 

>>Knjiga Partnerstvo Šmartinka

Arhitekti, ki so zasnovali poglavitne projekte v BTC Cityju

Arhitekti po abecednem redu
Peter Bassin Petra Bauer Marjan Bežan
Mirjana Berčič Urban Brandner Heinz Brunner
Andrej Cvar Miha Dobrin Angelca Dokl
Dušan Engelsberger Andrej Erjavec Franci Erjavec
Mojca Fišer Peter Gabrijelčič Miran Gajšek
Mihelj Gorazd Andrej Gregorčič Ðuro Ivanović
Igor Jurančič Andrej Kasal Milena Kitek
Toš Kitek Janez Koželj Vladimir Koželj
Ivo Koritnik Nande Korpnik Jelica Kupec
Jagoda Ličina Vera Lovrečič Jože Nemec
Matjaž Pangerc Mira Prelog Bojan Purg
Janez Roš Jurij Sadar Nada Schollmayer
Barbara Schollmayer Denis Simčič Brane Smolej
Fedor Špacapan Milan Štrukelj Luka Tomori
Sandi Trajkov

Upravljanje BTC Cityev

BTC City danes ne označuje le največje nakupovalno središče., temveč postaja pomemben poslovni center, mesto s športnimi in kulturnimi vsebinami ter prostor ustvarjalnih in poslovnih zamisli. >>Več ›Controller: Home
Action : Content
View :