Ekologija in lastna ekološka postaja • BTC d.d.
5110
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5110,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Kategorija
Misija: Zeleno

Ekologija in lastna ekološka postaja

Skrb za okolje smo vzeli v svoje roke. Vzpostavili smo dober in učinkovit sistem načrtnega in sprotnega zbiranja ter ločevanja odpadkov na izvoru. Vsem zaposlenim v poslovnih prostorih so na voljo triprekatni koši za ločevanje odpadkov, za obiskovalce smo postavili ekološke otoke z ločevalnimi koši, za najemnike prostorov pa smo za ločevanje odpadkov uredili sortirna mesta. V štirih enotah (BTC City Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota ter BTC Logistični center) imamo tudi svoje ekološke postaje in stiskalnice odpadkov. Pri vseh dejavnostih v družbi BTC večji del odpadkov ustvarijo podjetja in le manjši del obiskovalci. Kontinuirano informiranje, osveščanje in spodbujanje vseh deležnikov, še posebej poslovnih partnerjev, je ključno za pozitivne premike na področju odgovornega ravnanja z odpadki.

V družbi BTC se že vrsto let posvečamo programom trajnostnega razvoja. In prav eden prvih je bila vzpostavitev lastne ekološke postaje, s katero smo samo v minulem koledarskem letu zbrala kar 5.200 ton različnih odpadkov in že na samem izvoru ločila 76 odstotkov sekundarnih surovin. Poleg tega pa vztrajno zmanjšujejo porabo elektrike in izpustov CO2, vzpostavili so lastno sončno elektrarno in pridobili energetski standard ISO 50001.