PODPIS POGODBE O IZGRADNJI VODNEGA MESTA BTC MED BTC D.D. KOT INVESTITORJEM IN SCT D.D. KOT IZVAJALCEM

BTC uresničuje napovedi o eni največjih naložb v Sloveniji v letošnjem in prihodnjem letu – BTC in SCT podpisala pogodbo o izgradnji Vodnega mesta BTC – Vrednost naložbe znaša 28 milijonov evrov

FOTO ARHIV

Črni kal, 2. oktober 2003

Danes sta BTC d.d. kot investitor in SCT d.d. kot izvajalec na Črnem kalu podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških del v okviru izgradnje Vodnega mesta BTC, in sicer v višini 2,2 milijard tolarjev. Ob tem že potekajo tudi dogovori za podpis pogodbe o izvedbi bazenske tehnike, instalacijskih del in notranje opreme v višini nadaljnjih 2,5 milijard tolarjev.
Izgradnja Vodnega mesta BTC sodi med največje gospodarske naložbe v Sloveniji v letošnjem letu, njena skupna vrednost pa znaša 28 milijonov evrov.

Konec leta 2004 bo Ljubljana dobila prvi vodni park
Vodno mesto BTC bo zgrajeno na območju BTC CITY-ja, in sicer med Kolosejem, Milleniumom ter Bratislavsko in Letališko cesto. Izgradnja bo zaključena do konca leta 2004, Vodno mesto BTC pa bo zgrajeno na 19.650 m2 zemljišča. Sam objekt bo obsegal 14.805 m2.

Štirje tematski sklopi
Vodno mesto BTC je zasnovano kot športno, razvedrilno in sprostitveno središče s štirimi tematskimi sklopi:
1. Svet doživetij,
2. Otroški svet,
3. Dežela savn,
4. Termalni tempelj in Kaskadne kopeli.

14 bazenov, od katerih bodo trije zunanji in trije notranji večji, bo obiskovalcem ponujalo obilo zabave, doživetij in posebnosti (npr. divja reka, bazen z valovi, bazen z lagunami, vodnim topom in tobogani ter različnimi igrali za najmlajše). Dežela savn je načrtovana kot niz zunanjih savn v obliki hišic (podobnim hišicam iz Velike planine) in nizom notranjih savn (npr. hamam, laconium, bio in zeliščne savne…).

Športno, razvedrilno in sprostitveno središče
V Vodnem mestu BTC bo obilo zabave za otroke in starejše, pa tudi za tiste, ki ljubijo adrenalinske podvige. Vodno mesto bo dnevno lahko sprejelo prek 4000 obiskovalcev, v BTC pa načrtujejo, da se bo letno njihov obisk tudi zaradi Vodnega mesta povečal za 700 tisoč obiskovalcev. BTC CITY že sedaj letno obišče 18 milijonov obiskovalcev, tako da napovedi niso pretirane.
Vodno mesto je zasnovano kot urejeno okolje z veliko notranjih in zunanjih površin za sprostitev. Poleg pridiha planšarije z Velike planine bo ob zunanjem termalnem bazenu rasla vinska trta, urejeni bodo zavetrni počivalni in sprostitveni prostori ter še veliko drugih zanimivosti.

Arhitekturno je celoten projekt zasnoval prof. dr. ing. Rudolf Wienands M.A. iz Nemčije, projektno dokumentacijo pa so izdelali v Biroju 71.

Z izgradnjo Vodnega mesta bodo v BTC-ju površine, namenjene športu, zabavi in sprostitvi povečali na skupno 54.000 m2.

Projekt Vodnega mesta bodo v BTC javnosti natančneje predstavili na poslovni konferenci, ki bo predvidoma konec oktobra.

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana