V soboto, 19. maja, in nedeljo, 20. maja bo v BTC CITY Ljubljana potekal že tradicionalni Festival nakupov in zabave, ki ga bodo organizatorji tokrat popestrili s koncerti znanih glasbenikov – Saše Lendero, Petra Graša, Žane ter ansambla Spev. Organizatorji poleg ugodnih nakupov pripravljajo tudi bogat zabavni in športni program, tako za odrasle, kot tudi za otroke.

Festival nakupov in zabave bo v soboto potekal tudi v Novem mestu in Murski Soboti.

Trgovine bodo v soboto, 19.maja odprte od 9.00 do 20.00 ure, v nedeljo, 20. maja pa od 9.00 do 18.00 ure. Trgovci bodo pripravili številne popuste, ki bodo veljali izključno v času festivala in bodo objavljeni dan prej, 18. maja v Žurerskem vodniku, BTC City Vodniku in na spletni strani www.btc-city.com.

Program festivala nakupov in zabave bo potekal na treh lokacijah.

Osrednje prizorišče, trg med dvorano A in tržnico bo v znamenju gusarskih ladij z gusarji ter programa za otroke, v soboto bosta nastopila Petar Grašo in narodno zabavni ansambel Spev, v nedeljo pa Saša Lendero in Žana.

Na Aleji mladih bo postavljen otroški park veselja, kjer bodo za najmlajše pripravili otroške delavnice, otroško glasbo, napihljivo košarko ter zabavo z Damjano Golavšek, v nedeljo pa bosta najmlajše zabavala Mojca in Spini s predstavo Pinka Tinka na obisku. Za malce večje obiskovalce organizator pripravlja igro zvezdni gool Optike Clarus, v okviru katere bo v soboto nastopil Sašo Hribar, v nedeljo pa Jure Godler, skozi celoten vikend pa bodo imeli obiskovalci možnost brezplačno igrati odbojko na mivki.

Na prostoru med Halo 12 in Merkurjem bo postavljen otroški napihljiv trampolin in grad Sparky. Organizatorji pripravljajo tudi veliko nagradno igro z glavno nagrado, enoletno brezplačno uporabo avtomobila BMW 116i, ostale nagrade pa so še: skuter CPI Oliver City 45, polet za balonom BTC City za dve osebi, darilni bon Atlantis 500 in 300 ter 10 kompletov vstopnic; 5 x vstopnica za Kolosej in 5x vstopnica za bowling v Areni Vodafone Live!.

Organizatorji pričakujejo v času festivala 150000 obiskovalcev in prav zaradi tega so v BTC Cityju poskrbeli tudi za prometno ureditev. Tako bo mestni avtobus št.17 vozil iz Kongresnega trga v Ljubljani do BTC Cityja in nazaj po ustaljenem voznem redu, obiskovalci pa lahko parkirali svoja vozila v garažni hiši poleg Vodnega mesta Atlantis.

Poleg redne linije vlaka pa bo brezplačno vozil tudi muzejski vlak, ki bo v soboto ob 14.05 in 19.45 uri odpeljal iz ljubljanske železniške postaje in se vrnil izpred Atlantisa ob 14.35 in 22.15 uri.

Generalni pokrovitelj Festivala nakupov in zabave je Zavarovalnica Triglav d.d..

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, e-pošta: maja.oven@btc.si, tel.: 01 585 13 15