Od ponedeljka, 3. septembra, dalje bo v BTC CITY obiskovalcem na voljo novost – voziti bo pričel brezplačni CITY BUS, ki bo obiskovalcem olajšal gibanje znotraj BTC CITYja. CITY BUS bo imel znotraj BTC CITYja krožno pot z osmimi postajališči, upravljali pa ga bodo vozniki, ki bodo znali obiskovalce tudi usmeriti na želene lokacije.

»Osnovni namen uvedbe brezplačnega CITY BUSA je obiskovalcem olajšati gibanje znotraj BTC CITYja. Tako bodo obiskovalci lahko svoje vozilo parkirali na primer v garažni hiši Atlantis, od tam pa se po nakupih odpravili s CITY BUSOM. S tem se bodo izognili gneči ali iskanju primernega parkirnega prostora«, o razlogih za uvedbo CITY BUSA pravi Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje v BTC.

CITY BUS bo opravljal krožno pot in ustavljal na osmih postajališčih znotraj območja BTC CITY, in sicer: Atlantis, Kolosej, Baby center, Aleja mladih, Stolpnica, Dvorana A, Tržnica in Emporium. Obiskovalci bodo lahko vstopili ali izstopili na kateremkoli postajališču, vožnja bo brezplačna, CITY BUS pa bo vozil od ponedeljka do petka od 12. do 20.30 ure in ob sobotah od 9. do 20.30 ure.

BTC CITY letno obišče 20 milijonov obiskovalcev iz Slovenije in tujine.City Bus je pomembna dopolnitev BTC Cityja v smislu urejanja prometa in prometnih povezav ter razbremenitve prometa, tako znotraj Cityja, kot tudi izven. BTC je prav tako že decembra 2005 skupaj s Slovenskimi železnicami uvedel tirno povezavo s centrom mesta Ljubljana – vlak, ki vozi na relaciji ljubljanska železniška postaja – BTC City in nazaj tri krat dnevno,v prihodnosti pa naj bi večkrat dnevno vozil tudi iz drugih slovenskih krajev. BTC je z uvedbo City Busa in postajališč pristopil tudi k ureditvi cestišč v samem Cityju s poudarkom na Nakupovalni ulici in Emporiumom, kjer prav tako intenzivno poteka prenova spodnje etaže, ki bo predvidoma oktobra odprta v novi podobi. Na območju BTC Cityja sicer nastaja tudi nov salon keramike in svetil višjega nivoja, ki se bo razprostiral na več tisoč kvadratnih metrov na severnem delu dvorane 8, prav tako sta v novi podobi tudi Baby center in Giga Sport, pred katerimi je BTC pozicioniral postajališča City Busa.

Dodatne informacije: BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si