Vodno mesto Atlantis je v sklopu akcije »Slovensko naj kopališče 2008«, ki že več kot desetletje in pol poteka pod okriljem turistične informativne spletne strani www.dj-slovenija.si ter radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, že četrto leto zapored prejelo kristalno skulpturo& morske deklice in osvojilo naziv »Naj slovensko kopališče 2008« v kategoriji vodnih parkov.

Akcija »Naj slovensko kopališče« je trajala 21 tednov od maja do oktobra, v tem času pa so v uredništvu prejeli& skoraj 30.000 glasov, ki jih je prejelo kar 98 različnih slovenskih kopališč.

Obiskovalci so v kategoriji vodnih parkov največ glasov namenili Vodnemu mestu Atlantis, ki je prepričljivo zmagal kar s 63,3 odstotka vseh glasov v svoji kategoriji in tako dosegel najprepričljivejšo zmago med vsemi zmagovalci.

Vodno mesto Atlantis vsebuje tri tematske sklope (Svet doživetij z otroškim delom, Termalni tempelj in Dežela savn), ki so med seboj povezani v dveh nadstropjih ter vsak izmed njih predstavlja svojo arhitekturno in vsebinsko podobo. Vodno mesto obiskovalcem nudi 15 bazenov (šest večjih, šest namenskih in tri za otroke) ter 14 savn (parna savna, planšarska, panoramska, zemeljska, rudniška, sanarium savna, velika finska savna, blatna savna, laconium savna, eucalyptus savna …).

BTC d.d., Poslovna enota Ljubljana – Vodno mesto Atlantis, Miha Rakar, tel.: 01 585 21 21, e-pošta: miha.rakar@btc.si.