V soboto, 20. novembra, je v ljubljanskem BTC City ob prisotnosti ministra za šolstvo, dr. Igorja Lukšiča, člana uprave Ilirije, mag. Bojana Rogača, in predsednika uprave BTC, Jožeta Mermala, svoja vrata odprla Akademija Subrina Professional, ki že več desetletij prenaša znanje in svetovne trende v slovensko okolje in tako skrbi za razvoj frizerstva v Sloveniji. V novih in tehnološko dovršenih prostorih bo odslej omogočeno šolanje in praktično delo večjim skupinam frizerjev.

Minister dr. Lukšič je izrazil veliko zadovoljstvo ob otprtju:»Platon je odprl prvo akademijo, kjer so filozofi poučevali kralje. Včasih so menili, da je ukvarjanje z lasmi plebejska dejavnost, vendar danes vsi vemo, da je aristokratska. Aristokracija je hotela svojo drugačnost pokazati tudi z lasmi. Frizerska dejavnost ne zahteva le veščine rok, temveč zahteva znanje in senzibilnost. Danes se lasje izkazujejo kot pomemben del imaga vsakega posameznika. Gre za visoko in zahtevno dejavnost, zato sem vesel, da tu v Sloveniji dobivamo pravi evropski center oz. Akademijo.«

»Otvoritev novih sodobnih prostorov za nas pomeni dodatno priložnost za nadaljnji razvoj frizerstva v Sloveniji. Zato smo se odločili, da bo Akademija Subrina Professional ob tej priložnosti frizerskim šolam v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Celju, Sevnici in Kopru donirala 50.000 evrov za razvoj in nadaljnjo krepitev izobraževanja. V svoji dosedanji zgodovini je Akademija Subrina Professional pomagala številnim danes uglednim slovenskim frizerjem do uspeha, in sicer tako prek programa izobraževanja kot z visoko kakovostjo svojih izdelkov,« je ob tem pojasnil mag. Bojan Rogač, član uprave Ilirije, ki je lastnica blagovne znamke Subrina Professional. Subrina Professional je sicer prisotna na številnih trgih – od Kanade, Nemčije, Avstrije, Češke, Poljske, Švedske do Rusije in mnogih drugih.

Z otvoritvijo Akademija Subrina Professional so zadovoljni tudi v družbi BTC. »Akademija Subrina Professional v BTC City Ljubljana prinaša dodatno ponudbo in novo dejavnost, s tem pa tudi BTC potrjuje svoje razvojne usmeritve. Vseskozi si prizadevamo, da bi svojim obiskovalcem na enem mestu ponudili čimbolj raznoliko in pestro ponudbo, na tem temelji celoten razvoj BTC Cityja. Zato smo vsake takšne pridobitve veseli,« pravi Jože Mermal, predsednik uprave BTC.

Sama Akademija se razprostira na več kot 200m² in nudi frizerjem vse kar pri svojem teoretičnem in praktičnem usposabljanju potrebujejo. Zaradi prostornosti, velikega števila delavnih naprav, odra in parkirišč pred samo dvorano, je primerna tudi za večje skupine domačih in tujih frizerjev. Vsak frizer željan novega znanja bo tako lahko deležen seminarjev kot so Modno striženje, Modno barvanje, Teorija barvnega kroga, Problematika sivih las in mnogi drugi seminarji ter delavnice. Tudi frizerji prisotni na otvoritvi že komaj čakajo, da se udeležijo prvega izobraževanja v teh novih prostorih.

Vsi ostali, ki zahtevata najboljše od svojega frizerja, prav tako lahko pridete v prostore Akademije, saj ima tam domovanje tudi novi trendovski frizerski salon Hair Spa, ki poskrbi za vašo novo oz. osveženo podobo.

Ilirija d.d., Marko Stopar, produktni vodja ;

&