V soboto, 6. oktobra od 9. do 14. ure bodo Tržnico BTC CITY v Ljubljani zavzeli predstavniki ekoloških kmetij in trgovin. Ta dan bo namreč namenjen zdravi prehrani in predstavitvi ekoloških izdelkov, Gobarsko društvo Ribnica pa bo pripravilo veliko razstavo gob. Obiskovalci bodo lahko ekološke izdelke degustirali, za zabavo pa bo s petjem in plesom poskrbela Akademska folklorna skupina Sela pri Šumberku.

Ekološko pridelani izdelki in ekološko kmetijstvo postajata vedno pomembnejši dejavnosti, saj se v zadnjem času prehrambene navade in življenjske navade potrošnikov spreminjajo – eko in bio izdelki pa pridobivajo na veljavi. Prav ti izdelki pa bodo na dan zdrave prehrane, v soboto, 6. oktobra od 9. do 14. ure prevladovali na stojnicah Tržnice BTC CITY. Gobarsko društvo Ribnica bo pripravilo veliko razstavo gob.

V BTC CITY se bodo predstavile ekološke prodajalne in kmetije iz celotne Slovenije, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali in degustirali ekološko pridelane izdelke, med katere sodijo mesni izdelki, zelenjava in sadje ter izdelke integrirane ali drugače pridelane hrane, kot so med, kruh, zelenjava, suhomesnati izdelki … Za obiskovalce bo na voljo tudi brezplačen kostanj in mošt.Za zabavo bo poskrbela Akademska folklorna skupina Sela pri Šumberku s petjem in plesom.

&