Predsednik uprave BTC, Jože Mermal, je danes v Vodnem mestu Atlantis z najboljšimi slovenskimi gimnastičarkami in gimnastičarji podpisal individualne sponzorske pogodbe za leto 2013. V družbi BTC, ki s slovenskimi telovadkami in telovadci sponzorsko sodeluje že vrsto let, bodo tako v letošnjem letu podprli 11 tekmovalcev.

V letu 2013 bo družba BTC sponzorirala enajst članov Gimnastične zveze Slovenije, in sicer so to Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan, Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Šilc, Žiga Britovšek, Gregor Saksida, Adela Šajn, Saša Golob in Teja Belak. V BTC so sponzorsko sodelovanje zaključili s Tjašo Šeme, ki je končala svojo športno pot, ter s trenerjema Jožefom Mešlom in dr. Edvardom Kolarjem, na novo pa individualno sponzorsko pogodbo sklenili z mlado telovadko Tejo Belak.

»Slovenske telovadke in telovadci nas nenehno razveseljujejo z odličnimi uvrstitvami na svetovnih tekmovanjih. Vesel sem, da se v reprezentanci prepletajo izkušnje in mladost, saj mislim, da je to idealna kombinacija in dodaten motiv za vse tekmovalce. Pri doseganju zastavljenih ciljev jim po svojih močeh že vrsto let pomagamo tudi v BTC,« je ob podpisu pogodb dejal Jože Mermal.

Družba BTC sicer sponzorsko podpira številne slovenske športnice in športnike. Med drugim je družba tudi generalni pokrovitelj tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji. V minuli sezoni je na Ljubnem ob Savinji svetovni pokal potekal prvič, v sezoni 2012/13 pa bodo najboljše skakalke na svetu, vključno seveda z vražjimi Slovenkami, na Ljubnem ob Savinji nastopile 16. in 17. februarja 2013.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi