V petek, 7. marca, ob 14. uri, se bo v Konferenčni dvorani Logističnega centra BTC že drugo leto zapored začel izobraževalni program BTC Campus, ki bo potekal tri mesece. Cilj programa je 30 mladih brezposelnih voditi do podjetniških izkušenj in razmišljanj o samostojni poti ter jim na ta način pomagati pri iskanju zaposlitve. Partnerji, podporniki in pobudniki programa so družba BTC, Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete in Zavod RS za zaposlovanje.

V okviru programa BTC Campus se bodo udeleženci seznanili z osnovnimi poslovnimi znanji in veščinami  planiranjem, računovodstvom, komuniciranjem, marketingom… Poleg tega bodo iz prve roke spoznali različne institucije, kot so razvojni centri, inkubatorji, start-up podjetja, ipd.

Jože Mermal, predsednik uprave BTC je pred pričetkom letošnjega programa povedal: »Številna vlaganja v družbeno odgovorne projekte so del poslovnega modela družbe BTC. Prepričan sem, da projekti, kot je BTC Campus, dajejo priložnost posameznikom ali organizacijam, da se na svoj način pokažejo in dokažejo v domačem in mednarodnem prostoru. Projekt je bil lani zelo uspešen, saj je kar polovica udeležencev našla prvo zaposlitev ali pa so se podali na podjetniško pot. Ker je v Sloveniji trg delovne sile mladim nenaklonjen, jih želimo, preko izobraževalnega programa, usmeriti na pravo pot in jim pokazati, da je z veliko volje tudi v trenutnih gospodarskih razmerah mogoče uspeti.«

 »Podatki o brezposelnosti med mladimi v zadnjem času so zaskrbljujoči, zato nas toliko bolj veseli, da obstajajo projekti, ki mladim pomagajo do ustreznih znanj, poznanstev in izkušenj, ki jim bodo koristile ter jim olajšale iskanje prve zaposlitve,« so ob tem povedali na Zavodu RS za zaposlovanje.

Projekt BTC Campus bo sicer trajal tri mesece. Posamezni izobraževalni moduli, skupno jih je 12, bodo v tem času potekali enkrat tedensko po tri ure. Udeležence so izbrali na Zavodu za zaposlovanje, predavatelji programa pa bodo predstavniki Ekonomske fakultete v Ljubljani.

 

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi