Kolesa v Športnem centru Millenium bodo ta konec tedna služila dobremu namenu. »Leto je naokoli in spet je pred nami težko pričakovani dan na kolesu. Veselim se druženja z vsemi, ki mi boste delali družbo in s tem pomagali drugim,« pred dogodkom sporoča Marko Baloh, idejni vodja in glavni akter 24-urnega dobrodelnega kolesarjenja.

Maratonski dogodek se bo začel v petek, 27. januarja ob 12. uri, vožnja pa bo trajala vse do poldneva naslednjega dne. Marko Baloh bo na kolesu preživel vseh 24 ur, obiskovalci pa se mu lahko pridružijo kadarkoli, brez časovnih omejitev. Udeleženci za podvig potrebujejo le športno opremo in dobro voljo, za lažje premagovanje kilometrov pa bodo poskrbeli tudi ekskluzivni Jrobic Touring posnetki Jureta Robiča in Marka Baloha (RAAM&DOS). Preizkusili se boste tudi na posebnih interaktivnih On-Line ergo sobnih kolesih, ki jih premierno predstavlja spletna trgovina Arkademik.si. Prav poseben čar letošnjemu dogodku daje kolesarjenje na legendarnem Rogovem kolesu Pony, ki je bil v osveženi podobi predstavljen decembra 2016, prva kolesa pa bodo ceste zavzela marca letos.

Dogodek ni namenjen le kolesarjem, saj se ga lahko udeleži vsakdo. Ta tradicionalna maratonska kolesarska preizkušnja je letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Moste Polje. Obiskovalci si lahko vseh 24 ur zanimivo dogajanje ogledajo na lastne oči: ob tem kolesarijo ali pa le oddajo svoj prispevek k zbiralni akciji hrane z daljšim rokom uporabe, s katero bodo razveselili pomoči potrebne družine.

Vsi, ki jih ta konec tedna mika vrtenje pedal, morajo željeni termin rezervirati na recepciji ŠC Millenium ali preko telefonske številke 01/585 15 00 (vsak dan od 7. do 23. ure). Več informacij o 24-urnem dobrodelnem kolesarjenju z Markom Balohom je na voljo na spletnem mestu in Facebook strani dogodka. Prenos dogajanja s studijskim programom z udeleženci dogodka bo v živo potekal prek spletne strani vzivo.si.

Kolesarstvo ima v družbi BTC prav posebno mesto. Družba že vrsto let stoji ob strani ultramaratoncu Marku Balohu, dvanajstič zapored pa je tudi podpornik 24-urnega dobrodelnega kolesarjenja. Kot plod prizadevanja za razvoj slovenskega kolesarstva je v soustanoviteljstvu družbe BTC v 2014 nastala prva slovenska ženska profesionalna kolesarska ekipa BTC City Ljubljana, ki domače navdušence tega dinamičnega športa razveseljuje z vrhunskimi rezultati na najprestižnejših svetovnih dirkah. Družba BTC je tudi organizator kolesarskih prireditev, med katerimi izstopa Maratona Franja BTC City. Dogodek, ki med športnimi navdušenci velja za pravi praznik slovenskega kolesarstva, bo letos potekal 9.–11. junija in bo doživel že 36. uprizoritev.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

  • T: 01/585 13 15
  • E: maja.oven@btc.si