Nadzorni svet družbe BTC d.d. je na zadnji seji v letošnjem letu sprejel oceno poslovanja družbe do konca leta in Poslovni načrt družbe za 2018 ter imenoval novega predsednika in namestnika Nadzornega sveta iz razloga, ker je pred nedavnim preminul dosedanji predsednik Nadzornega sveta, Vinko Kocjančič.

Za predsednika Nadzornega sveta je bil imenovan Andrej Korinšek, ki je bil doslej namestnik predsednika Nadzornega sveta. Funkcijo namestnika predsednika Nadzornega sveta bo poslej opravljal Robi Košir, direktor Logističnega centra BTC. Andrej Korinšek je pooblaščeni revizor ter izkušen finančnik z dolgoletnimi izkušnjami, poznan predvsem kot ustanovitelj in direktor KPMG, ki je bil na tej funkciji 18 let.

Iz ocene poslovanja in Poslovnega načrta izhaja, da bo letos družba zaključila s 5,7 mio EUR dobička ter prihodki v višini 66 mio EUR, kar je 5 odstotna rast, v letu 2018 pa se načrtuje 4 odstotna rast prihodkov. V logistični dejavnosti so v letošnjem letu prihodki porastli  za 10, v letu 2018 pa je načrtovana rast 4 odstotke. Družba je v tekočem letu realizirala naložbe v višini 6,5 mio EUR, leta 2018 pa načrtuje naložbe v višini 10 mio EUR.

V tekočem letu so bili izvedeni številni projekti, ki družbo intenzivno vodijo v smeri tehnološko digitalne transformacije in inovativnega mesta BTC City. Razvija se t.i. projekt living lab (živi laboratorij), ki se nanaša na več področij, kot so npr. rešitve za pametna mesta, spremembe potrošniških navad v smeri novih uporabniških izkušenj, projekt avtonomne vožnje na območju BTC Cityja ter področje energije. Namen čedalje večjega vlaganja v razvoj je, da bo družba ostala aktualna, konkurenčna ter zanimiva za potrošnike, obiskovalce ter poslovne partnerje tudi v bodoče.

Sicer so vsi stebri družbe dosegli rast v letu 2017, kar je načrtovano tudi v prihodnjem letu. Družba je finančno stabilna, saj je že drugič zaporedoma pridobila Zlato bonitetno odličnost AAA, najvišjo bonitetno oceno, ki BTC uvršča med 1,6 odstotka podjetij v Sloveniji, ki so prejeli to priznanje, kar je dobra osnova za nadaljnjo rast in razvoj družbe, ki se bo zagotavljal tudi z vključevanjem in sodelovanjem družbe pri skupnih projektih z nekaterimi poslovnimi partnerji, ki so vsako leto močnejši in prodornejši na domačem in globalnem trgu.

Družba za leto 2018 načrtuje 12,5 odstotno rast zaposlenosti, primarno na račun rasti logističnih storitev. Pred mesecem so bile s podjetjem Spar Slovenija podaljšane tri logistične pogodbe za nadaljnje petletno sodelovanje, ki pomenijo 15 mio EUR prometa na letnem nivoju. Zaposlenim je družba izplačala božičnico v povprečni višini 1.094 EUR bruto, s tem, da jim je bil med letom izplačan tudi eden izmed najvišjih regresov, to je 1.136 EUR bruto.