Družba BTC je danes podpisala letne sponzorske pogodbe z 11 slovenskimi telovadci in s klubom za ritmično gimnastiko KRG Tim. S sklenitvijo sponzorskega sodelovanja družba BTC omogoča nemoteno treniranje in tekmovalno udejstvovanje perspektivnih športnikov in nadaljuje svojo dolgoletno tradicijo podpiranja slovenske gimnastike.

Med enajsterico, ki jih je družba BTC letos podprla, je šest telovadcev in pet telovadk. Moški del predstavljajo telovadci, s katerimi je družba poprej že sodelovala: Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Šilc, Luka Kišek, po novem pa je med sponzoriranci tudi Luka Terbovšek. Nova sponzoriranka je še Lucija Hribar, ki se je pridružila ženskemu delu sponzorirank. To so: Teja Belak, Adela Šajn, Špela Kratochwill in Tjaša Kysselef. Slednja je minuli vikend na tekmi svetovnega pokala v Avstraliji vknjižila svojo prvo zmago v karieri.

»Na slovenske telovadce tako mlade kot že uveljavljene smo v družbi BTC izjemno ponosni. Naše zaupanje in podporo vsako leto pokažemo z obnovitvijo individualnih sponzorskih pogodb in podpiranjem slovenske gimnastike na splošno. Želimo namreč aktivno prispevati k zagotavljanju optimalnih pogojev za priprave, saj se le tako lahko telovadci osredotočijo na treninge in tekmovanja. Na dolgi rok prispevamo k temu, da nas bodo telovadci s svojimi nastopi uspešno zastopali na tekmovanjih širom po svetu in se domov vračali z odličji,« izpostavlja Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC.

»Doslej sem veliko časa porabil za usklajevanje športa, študija in študentskega dela. Podpora družbe BTC mi bo v veliko pomoč, saj se bom poleg učenja lahko osredotočil na priprave in tekmovalne nastope,« je povedal Luka Terbovšek, ki se je lani v Cottbusu prvič uvrstil v finale tekem Svetovnega pokala.

Poleg sklenitve individualnih sponzorskih pogodbe je družba BTC podprla še klub za ritmično gimnastiko KRG Tim. Ta se od ustanovitve v 2014 hitro razvija in danes izvaja vadbo rekreativne gimnastike in ritmične gimnastike na 12 šolah in vrtcih, vadbo ritmične gimnastike na tekmovalnem nivoju pa v športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka in v novem Gimnastičnem centru Ljubljana. V klubu vadi 490 otrok. Tekmovalke osvajajo kolajne na številnih tekmovanjih doma in v tujini, štiri (Ula Telban, Neža Podvratnik, Taja Frohlich in Ivona Vukićevič) so slovenske reprezentantke.

Nekdanji vrhunski telovadec in vodja kluba KRG Tim Mitja Petkovšek je o prihodnjih načrtih poudaril: »Letos si prizadevamo za naturalizacijo vrhunske ruske tekmovalke Ekaterine Vedeneeve, ki se bo kot reprezentantka Slovenije poskusila uvrstiti na OI Tokio 2020. Z njo bo prišla tudi njena trenerka Elena Drozhanova, ki bo močno okrepila našo trenersko ekipo. Pred nami je še organizacija 1. mednarodnega tekmovanja ‘Dream TiM cup‘, ki bo med 16. in 18. marcem v Ljubljani. Takšen razvoj kluba ne bi bil mogoč brez naših podpornikov, kot je družba BTC.«

Družba BTC v okviru svoje družbene odgovornosti podpira številne športnike in športne organizacije, ki dosegajo uspehe na tekmovanjih na nacionalni in mednarodni ravni. Že dolga leta je podpornica Gimnastične zveze Slovenije, prizadevala pa si je tudi za odprtje Gimnastičnega Centra Ljubljana. Poleg individualne podpore vrhunskih in perspektivnih slovenskih telovadcev je generalna pokroviteljica Svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki bo letos v 14. izvedbi potekal med 31. majem in 3. junijem v Kopru. Še tesnejšo povezavo podjetja s slovensko gimnastiko obeta imenovanje mag. Damjana Kralja, sicer člana uprave in direktorja za trženje in marketing v družbi BTC, na mesto predsednika Gimnastične zveze Slovenije. S svojo podporo družba BTC ne le podpira razvoj slovenske gimnastike, temveč krepi zavedanje o pomembnosti aktivnega življenjskega sloga in prispeva h dvigu športne kulture v Sloveniji.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Podpis sponzorske pogodbe s slovenskimi telovadci in klubom za ritmično gimnastiko KRG Tim

Foto : Foto: Studio Bomba