Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes v BTC Cityju otvoril mednarodno konferenco Beyond 4.0, ki jo je organiziral Jadranski svet, in sicer na temo digitalizacije družbe in tehnologije veriženja podatkovnih blokov. Ob konferenci je bilo v BTC Cityju opravljeno tudi plačilo s kriptovaluto preko plačilne platforme Elipay. Ljubljanski BTC City se vse bolj razvija Bitcoin City, prvo tovrstno na svetu.

BTC City Ljubljana je danes v Kristalni palači gostil dogodek Beyond 4.0, pod okriljem Jadranskega sveta (Adriatic Council), ki spodbuja in si prizadeva za močno regionalno gospodarsko skupnost za vse države, ki so nastale po razpadu Jugoslavije, pa tudi druge. V svojem pozdravnem nagovoru je dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije, poudaril, da je pretok medsebojnega znanja in sodelovanja še kako pomemben ter udeležence in nagrajence spodbudil k nadaljnjim aktivnostim na področju digitalizacije.

Tudi družba BTC razvija in v svoje okolje nenehno uvaja najsodobnejše tehnologije in pametne rešitve. Ob konferenci so dr. Miru Cerarju, predsedniku vlade, in Tadeju Slapniku, državnemu sekretarju, predstavniki družbe BTC predstavili koncept Bitcoin Cityja, katerega gradnik je tudi Elipay, nov plačilni sistem, ki omogoča plačevanje s kriptovalutami v fizičnem svetu. Dr. Miro Cerar je v spremstvu Jožeta Mermala, predsednika uprave družbe BTC, Dejana Roljiča, ustanovitelja Eligme, Tadeja Slapnika, državnega sekretarja, ter Julija Božiča, direktorja za digitalizacijo in inovacije v družbi BTC, obiskal tudi Restavracijo City, v Poslovni stolpnici BTC, kjer je gospod Slapnik prisotne pogostil in sam prvič račun plačal s kriptovaluto preko plačilne platforme Elipay, ki jo je razvilo podjetje Eligma.

Dogodek je vzorni prikaz, kako se prehod v digitalno družbo, ki ga izraža slogan ” Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi”, udejanja s povezovanjem deležnikov iz gospodarskega in vladnega sektorja v realnem okolju. BTC City namreč v sklopu lastnega BTC Living Lab-a (t.j. testno območje) omogoča podporo in razvoj naprednih digitalnih rešitev ter njihovo udejanjanje v realnem okolju, z namenom širši javnosti in vsakemu posamezniku omogočiti stik s sodobnimi tehnologijami.

Razvoj BTC Cityja v Bitcoin City predstavlja pomemben korak k uresničevanju strategije družbe BTC, ki sledi viziji odprte družbe, saj z novimi oblikami plačevanja obiskovalcem in poslovnim partnerjem omogoča svobodo in izbiro, kako želijo opravljati svoje nakupe.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

BTC City Ljubljana se razvija v Bitcoin City

Foto : Studio Bomba