BTC City www
Vstopna stran › Misija: Zeleno › Misija: Družbeno odgovorni

Misija: Družbeno odgovorni

A A A Besedilo Natisni

Posamezniki smo kapljice, skupaj smo ocean

Afriški pregovor pravi: »Če želiš iti hitro, pojdi sam. Če želiš iti daleč, pojdi skupaj.« Tudi v družbi BTC verjamemo, da dobre zgodbe nastajajo s sodelovanjem. Koncept družbene odgovornosti je že davno prerasel zgolj enkratna sponzorstva in donacije. V družbi BTC družbeno odgovornost razumemo precej širše in dolgotrajnejše. Aktivnosti snujemo v perspektivi strateškega razvoja družbe; s posamezniki in organizacijami gradimo trdne odnose in na mnogih področjih aktivno soustvarjamo dosežke. Ponosni smo, da postavljamo dober zgled in da aktivno sodelujemo pri preobrazbi Slovenije v zeleno, prijazno in napredno državo, v kateri je užitek živeti in ustvarjati.

V družbi BTC rastemo skupaj z ljudmi in organizacijami, ki nas obdajajo in s katerimi nas družijo skupne vrednote, med njimi še posebej etično delovanje, spoštovanje okolja, inovativnost, spodbujanje razvoja in ustvarjanje dodane vrednosti. V zadnjih šestih letih smo za družbeno odgovorne projekte namenili kar 6.252.284 EUR. Samo v letu 2016 smo podprli več kot 300 organizacij, posameznikov, dogodkov in drugih aktivnosti ter projektov z različnih področij, denimo športa, izobraževanja in znanosti, inovativnosti, kulture, prometa in ekologije. Izbrane navdihujoče utrinke naših aktivnosti predstavljamo v nadaljevanju.

Osredotočamo se na mlade in smo dobrodelni

Pri projektih, pri katerih smo v letu 2016 v družbi BTC sodelovali, smo posebno pozornost namenili mladim. Že četrto leto zapored smo podprli natečaj Spodbujamo prijateljstvo, ki ga organizira Društvo za trajnostni razvoj Sobivanje ob podpori Olimpijskega komiteja Slovenije. Natečaj je spodbudil 2.800 otrok iz 70 vrtcev in osnovnih šol k razmišljanju o pomenu prijateljstva in h kreativnemu ustvarjanju. Najboljša likovna dela so bila nagrajena na treh zaključnih regionalnih dogodkih v BTC Cityjih po Sloveniji: v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti.

Maja 2016 so učenci in dijaki treh ljubljanskih šol, ki so vključene v program Ekošola, v okolici Kristalne palače zasadili 1.600 cvetlic. Gre za dober primer širšega partnerskega projekta. Zasaditev sta pod okriljem poslovne enote Misija: Zeleno in projekta šolska VRTilnica izvedli Ekošola in družba Knauf Insulation, ki je prispevala zelene kocke Urbanscape. Podporniki projekta so bili še Semenarna Ljubljana in družba Unicommerce, ki je šolarjem priskrbela vrtno orodje. Z zasaditvijo okolice najbolj trajnostne zgradbe v Sloveniji smo v družbi BTC stopili korak dlje pri urejanju BTC Cityja Ljubljana po meri sodobnega trajnostnega, varnega in obiskovalcem prijaznega družabnega in poslovnega središča.

Tudi letos smo uspeli šport povezati z dobrodelnostjo. Na športnem podiju tako izstopa že 11. tradicionalno 24- urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom v Športnem centru Millenium. Udeležilo se ga je 125 kolesarjev, kar je največ doslej. Kolesarski dogodek smo organizirali v podporo humanitarni organizaciji Anina zvezdica. Obiskovalci so v okviru dogodka za pomoči potrebne zbrali pol tone hrane z daljšim rokom uporabe.

V Športnem centru Millenium je potekal še dobrodelni teniški turnir – Memorial Pavla Kosa. Na dogodku so se zbrali številni športni navdušenci. Med njimi so loparje vihtele legende slovenskega športa, novinarji, gospodarstveniki in prijatelji Pavla Kosa, prvega direktorja Športnega centra Millenium.

Podporo kulturi v družbi BTC izkazujemo prek naših partnerskih organizacij

V Kristalni palači in Dvorani A omogočamo delovanje Zavodu Atelje Art Murn International, ki odpira nove možnosti za razširitev dejavnosti umetnikov in projektov na področjih kulture in umetnosti. Ustvarjalcem zavod v svojih galerijskih prostorih v BTC Cityju Ljubljana ponuja prostor za razstavljanje, promocijo in prodajo del. Zavod podjetjem in posameznikom nudi svetovanje in posredovanje pri nakupu umetniških del, sestavni del delovanja pa je tudi ozaveščanje in izobraževanje širše javnosti o umetnosti.

Medletna primerjava vrednosti sredstev za družbeno odgovorne projekte družbe BTC (v EUR)

V letu 2016 smo podprli preko 300 organizacij

.

Upravljanje BTC Cityev

BTC City danes ne označuje le največje nakupovalno središče., temveč postaja pomemben poslovni center, mesto s športnimi in kulturnimi vsebinami ter prostor ustvarjalnih in poslovnih zamisli. >>Več ›Controller: Home
Action : Content
View :