Ekologija in lastna ekološka postaja - BTC d.d.
7675
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7675,bridge-core-2.2.9,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-21.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Category
Mission: Green

Ekologija in lastna ekološka postaja

Skrb za okolje smo vzeli v svoje roke. Vzpostavili smo dober in učinkovit sistem načrtnega in sprotnega zbiranja ter ločevanja odpadkov na izvoru. Vsem zaposlenim v poslovnih prostorih so na voljo triprekatni koši za ločevanje odpadkov, za obiskovalce smo postavili ekološke otoke z ločevalnimi koši, za najemnike prostorov pa smo za ločevanje odpadkov uredili sortirna mesta. V štirih enotah (BTC City Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota ter BTC Logistični center) imamo tudi svoje ekološke postaje in stiskalnice odpadkov. Pri vseh dejavnostih v družbi BTC večji del odpadkov ustvarijo podjetja in le manjši del obiskovalci. Kontinuirano informiranje, osveščanje in spodbujanje vseh deležnikov, še posebej poslovnih partnerjev, je ključno za pozitivne premike na področju odgovornega ravnanja z odpadki.

V družbi BTC se že vrsto let posvečamo programom trajnostnega razvoja. In prav eden prvih je bila vzpostavitev lastne ekološke postaje. Le te imamo danes v štirih enotah – BTC Cityjih v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti ter BTC Logističnem centru. Poleg tega pa vztrajno zmanjšujemo porabo elektrike in izpustov CO2 ter proizvajamo zeleno energijo iz 3 sončnih elektrarn in plinske kogeneracijske naprave, imamo pa tudi certifikat ISO 50001 za sistem upravljanja z energijo.