Napredne tehnologije Blockchain, VR, AR in ML
so del našega vsakdana.

Družba BTC postaja ena od vodilnih družb na področju pametnih rešitev. BTC CITY se spreminja v BITCOIN MESTO, ki bo kot prvo tovrstno mesto na svetu svojim obiskovalcem, potrošnikom in poslovnim partnerjem omogočil ekosistem, ki razvija in v svoje okolje implementira napredne tehnologije, ki bazirajo na najsodobnejših pristopih (Blockchain, AI, VR, AR, ML in svet kriptovalut/cryptocurrencies) ter jim s tem omogočil odprto družbo, v kateri lahko skladno s svojimi željami, potrebami in poslovnimi usmeritvami uresničujejo svoje poslanstvo in razvijajo svoje poslovno okolje.

BITCOIN CITY prepoznan v mednarodnih medijih

BTC City se z implementacijo najsodobnejših tehnologij v fizični svet spreminja v pravo BITCOIN mesto, ki bo kot prvo tovrstno mesto na svetu svojim obiskovalcem, potrošnikom in poslovnim partnerjme omogočil ekosistem, ki razvija in implementira v svoje okolje napredne tehnologije, ki bazirajo na novodobnih pristopih, kot so npr. Blockchain, AI tehnologija, VR, AR, … BITCOIN mesto bo vsem obiskovalcem omogočalo plačevanje storitev in produktov na območju BTC City z izbranimi kriptovalutami preko plačilnega sitema GoCrypto, najsodobnejše bankomate, ki omogočajo dvosmerno menjavo kriptovalut in valute EUR ter številčno bogato Blockchain in Start-up skupnost, ki jo ne oblikujejo le podjetja na območju temveč številni obiskovalci in entuziasti, ki s svojimi inovacijami soustvarjajo prihodnost.

BTC City se z novim plačilnim sistemom GoCrypto, bankomati za menjavo fiat (eur) in kriptovalut ter lastno Blockchain in Start-up skupnostjo poslovno spreminja v prvo tovrstno Bitcoin mesto na svetu.

Zagonsko podjetje Eligma, ki ima sedež v BTC Cityju in katerega soustanoviteljica je družba BTC, je razvilo GoCrypto, najenostavnejši sistem za sprejemanje kriptovalut v lokalnih in spletnih trgovinah. GoCrypto se hitro razvija v globalno plačilno shemo, v kateri povezujejo imetnike kriptovalut, kripto menjalnice, različne kriptovalute in kripto denarnice s ponudniki različnih blagajniških in plačilnih sistemov ter trgovci, ki bi potrošnikom radi ponudili širši spekter plačilnih možnosti.

Prek GoCrypta lahko trgovci z enim samim sistemom sprejemajo brezgotovinska plačila več milijonov novih strank – tehnoloških navdušencev z različnimi mobilnimi kripto denarnicami, npr. Bitcoin.com Wallet in Elly (prvo večnamensko mobilno denarnico za plačevanje s kriptovalutami, ki jo je razvilo podjetje Eligma). Transakcija je takojšnja, trgovec pa za uporabo sistema ne potrebuje nikakršnega tehničnega oziroma kriptovalutnega znanja ali dodatne strojne opreme; poleg tega znesek nakupa  vedno prejme v lokalni valuti.

GoCrypto je inovativna plačilna rešitev, ki je nastala s posluhom za potrebe današnjega potrošnika, sodobnega trgovca in trende prihodnjih generacij. Odraža globalne ambicije podjetja Eligma, ki spreminja svet nakupovanja z novimi plačilnimi rešitvami.

GoCrypto pomeni novo možnost izbire plačila za vse naše obiskovalce in poslovne partnerje. Postopek nakupa s kriptovalutami je povsem enostaven in se bistveno ne razlikuje od nakupovanja v evrih. Uporabnikom mobilna denarnica Elly poleg plačevanja omogoča tudi prenos sredstev, pregled stanja in zgodovine transakcij ter informacije o lokacijah z GoCryptom. Sredstva si lahko naložijo kar z naročilom SEPA. Plačevanje s tovrstnimi denarnicami poteka brez vsakršnih stikov med trgovcem in uporabnikom. Uporabnik le poskenira QR-kodo trgovca, identifikacija za plačilo pa se zgodi na uporabnikovem telefonu. Vse skupaj poteka zelo hitro in resnično brezstično.

Koncept Bitcoin mesta, ki se mu pridružuje vse več novih trgovcev in poslovnih partnerjev, družba BTC razvija od začetka leta 2018. Pri nastajanju tega edinstvenega ekosistema ima pomembno vlogo tudi GoCrypto, ki smo ga tri mesece testirali prav v trgovinah na območju BTC Cityja. Prvo plačilo smo izvedli aprila 2018 v Vodnem mestu Atlantis; zdaj kriptovalute s pomočjo infrastrukture GoCrypto sprejema že več kot 1000 lokacij, prek sto različnih tudi na območju BTC Cityja, med drugim Sportina, BigBang, Žito in pa Burger King, ki je tudi prva fizična lokacija te podružnice na svetu, ki ponuja plačevanje s kriptom. GoCrypto je prisoten na več kot 10 mednarodnih trgih, med drugim tudi v Južni Ameriki.

Območje Bitcoin mesta svojim obiskovalcem in poslovnim partnerjem na vsakem koraku omogoča stik s kriptovalutami.

S sodobnimi in tehnološko izpolnjenimi bankomati za menjavo kriptovalut v EUR, smo dostop do kriptovalut in menjavo le-teh omogočili vsem obiskovalcem in poslovnim partnerjem BTC City-ja.

BLOCKCHAIN COMMUNITY

Pomembnost razvoja Blockchain tehnologije in povezovanja smo prepoznali tudi v družbi BTC. Zato spodbujamo njen razvoj in delujemo kot aktivni partner pri njeni implementaciji. Na območju Bitcoin mesta delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem poslovnih modelov, ki temeljijo na impementaciji najnaprednejših tehnologij in so podkrepljena z delovanjem Blockchain tehnologije.

Blockchain na področju novih plačilnih sistemov

Podjetje Eligma raziskuje izjemne možnosti, ki jih ponuja tehnologija veriženja blokov (blockchain) na področju plačevanja; pri tem ustvarja plačilno shemo nove generacije, ki temelji na uporabi kriptovalut. Veriženje blokov je danes ena najhitreje rastočih tehnologij, Eligma pa jo z inovativnim razvojem uvaja v svet vsakdanjega plačevanja. Poslanstvo vidi tudi v tem, da različne tehnologije veriženja blokov, sekundarnih omrežij za hitrejše potrjevanje transakcij, plačilnih kanalov in stranskih verig povezuje s homogeno plačilno shemo za uporabo kriptovalut, ki temelji na poenotenih protokolih in storitvah. Eligma kripto plačila obravnava kot kompleksno strukturo dogodkov in pravil, ne le kot prenos vrednosti. Pri tem združuje najboljše iz obeh svetov: zanesljivost in transparentnost tehnologije veriženja blokov s skalabilnostjo in hitrostjo, ki ju omogočajo centralizirane storitve.

Še naprednejšemu raziskovanju pa se posveča Eligma Labs, oddeljeno podjetje, ki se osredotoča na tehnične zmožnosti in omejitve te tehnologije. Eligma Labs se ukvarja z izjemno širokim strokovnim področjem – od shranjevanja kompleksnih podatkov in poslovne logike v serije pametnih pogodb ter shranjevanja podpisov zapisov v podatkovnih bazah pa vse do izzivov, ki jih ponujajo digitalne identitete.

European Blockchain Hub

Družba BTC je na dan Evrope, 9. maja podpisala pismo o nameri za ustanovitev Evropskega Blockchain Hub-a, s čimer se je družba BTC kot ustanovni član, pridružila Vladi Republike Slovenije, Digital Innovation Hub-u, Blockchain Alliance Europe, Kenup Foundation, Adriatic Council, Consensys, Cotrugli Business School, Zavodu STD, Blockchain Lab: UM.

Blockchain na področju logistike

Na našem območju delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem Blockchain tehnologij za najrazličnejša področja. Eno takih je tudi podjetje OriginTrail, s katerim družba BTC sodeluje na področju logistike, v sklopu BTC Logističnega centra. Edinstveno razvojno sodelovanje, katerega namen je implementacija blockchain tehnologije na področje logistike izdelkov vsakdanje rabe (FMCG).

Blockchain in start-up ekosistem

Leta 2015 je družba BTC skupaj s partnerji ustanovila ABC pospeševalnik, katerega glavno poslanstvo je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev ter pospešiti njihov prodor na globalni trg.

V ABC pospeševalnik se je od njegove ustanovitve vključilo že več kot 100 start up podjetij iz 40 držav, 300 mentorjev ter več kot 30 MIO zbranih investicij. Med množico start-up podjetij, ki so svoje poslovne modele razvijala prav v ABC pospeševalniku, je ne malo takih, ki so svoje poslovne modele razvile prav s pomočjo Blockchain in AI tehnologije. Svoje poslovanje je ABC pospeševalnik razširil tudi onkraj Slovenskih meja, in s svojimi poslovalnicami v Nemčiji (Munchen) in Ameriki (San Jose – Silicon Valley) še dodatno utrdil svoj položaj med najuspešnejšimi in najprodornejšimi pospeševalniki v Evropi.

Družba BTC postaja ena od vodilnih družb na področju pametnih rešitev. S tem krepimo našo skupno konkurenčnost, ugled in prepoznavnost BTC Cityja. V zadovoljstvo nam je, da nam pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija, predvsem blockchain in umetna inteligenca.

BTC DIGIT, Poslovna enosta za inovacije in digitalizacijo poslovanja

Telefon:  + 386 (0)1 585 13 19
E-mail:  tajnistvo.it@btc.si
Naslov: Šmartinska 140, 1000 Ljubljana

Dovolim, da BTC d.d. hrani in obdeluje moje osebne podatke. *