BTC City se z implementacijo najsodobnejših tehnologij v fizični svet spreminja v pravo BITCOIN mesto, ki bo kot prvo tovrstno mesto na svetu svojim obiskovalcem, potrošnikom in poslovnim partnerjme omogočil ekosistem, ki razvija in implementira v svoje okolje napredne tehnologije, ki bazirajo na novodobnih pristopih, kot so npr. Blockchain, AI tehnologija, VR, AR, … BITCOIN mesto bo vsem obiskovalcem omogočalo plačevanje storitev in produktov na območju BTC City z izbranimi kriptovalutami preko plačilnega sitema GoCrypto, najsodobnejše bankomate, ki omogočajo dvosmerno menjavo kriptovalut in valute EUR ter številčno bogato Blockchain in Start-up skupnost, ki jo ne oblikujejo le podjetja na območju temveč številni obiskovalci in entuziasti, ki s svojimi inovacijami soustvarjajo prihodnost.

BTC City se s plačilnim sistemom GoCrypto, bankomati za menjavo fiat (eur) in kriptovalut ter lastno Blockchain in Start-up skupnostjo poslovno spreminja v prvo tovrstno Bitcoin mesto na svetu.

BITCOIN CITY prepoznan v mednarodnih medijih

GoCrypto pomeni novo možnost izbire plačila za vse naše obiskovalce in poslovne partnerje. Postopek nakupa s kriptovalutami je povsem enostaven in se bistveno ne razlikuje od nakupovanja v evrih. Uporabnikom mobilna denarnica Elly poleg plačevanja omogoča tudi prenos sredstev, pregled stanja in zgodovine transakcij ter informacije o lokacijah z GoCryptom. Sredstva si lahko naložijo kar z naročilom SEPA. Plačevanje s tovrstnimi denarnicami poteka brez vsakršnih stikov med trgovcem in uporabnikom. Uporabnik le poskenira QR-kodo trgovca, identifikacija za plačilo pa se zgodi na uporabnikovem telefonu. Vse skupaj poteka zelo hitro in resnično brezstično.

Koncept Bitcoin mesta, ki se mu pridružuje vse več novih trgovcev in poslovnih partnerjev, družba BTC razvija od začetka leta 2018. Pri nastajanju tega edinstvenega ekosistema ima pomembno vlogo tudi GoCrypto, ki smo ga tri mesece testirali prav v trgovinah na območju BTC Cityja. Prvo plačilo smo izvedli aprila 2018 v Vodnem mestu Atlantis; zdaj kriptovalute s pomočjo infrastrukture GoCrypto sprejema že več kot 1000 lokacij, prek sto različnih tudi na območju BTC Cityja, med drugim Sportina, BigBang, Žito in pa Burger King, ki je tudi prva fizična lokacija te podružnice na svetu, ki ponuja plačevanje s kriptom. GoCrypto je prisoten na več kot 10 mednarodnih trgih, med drugim tudi v Južni Ameriki.

BLOCKCHAIN COMMUNITY

Pomembnost razvoja Blockchain tehnologije in povezovanja smo prepoznali tudi v družbi BTC. Zato spodbujamo njen razvoj in delujemo kot aktivni partner pri njeni implementaciji. Na območju Bitcoin mesta delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem poslovnih modelov, ki temeljijo na impementaciji najnaprednejših tehnologij in so podkrepljena z delovanjem Blockchain tehnologije.

Blockchain na področju novih plačilnih sistemov

Podjetje Eligma raziskuje izjemne možnosti, ki jih ponuja tehnologija veriženja blokov (blockchain) na področju plačevanja; pri tem ustvarja plačilno shemo nove generacije, ki temelji na uporabi kriptovalut. Veriženje blokov je danes ena najhitreje rastočih tehnologij, Eligma pa jo z inovativnim razvojem uvaja v svet vsakdanjega plačevanja. Poslanstvo vidi tudi v tem, da različne tehnologije veriženja blokov, sekundarnih omrežij za hitrejše potrjevanje transakcij, plačilnih kanalov in stranskih verig povezuje s homogeno plačilno shemo za uporabo kriptovalut, ki temelji na poenotenih protokolih in storitvah. Eligma kripto plačila obravnava kot kompleksno strukturo dogodkov in pravil, ne le kot prenos vrednosti. Pri tem združuje najboljše iz obeh svetov: zanesljivost in transparentnost tehnologije veriženja blokov s skalabilnostjo in hitrostjo, ki ju omogočajo centralizirane storitve.

Še naprednejšemu raziskovanju pa se posveča Eligma Labs, oddeljeno podjetje, ki se osredotoča na tehnične zmožnosti in omejitve te tehnologije. Eligma Labs se ukvarja z izjemno širokim strokovnim področjem – od shranjevanja kompleksnih podatkov in poslovne logike v serije pametnih pogodb ter shranjevanja podpisov zapisov v podatkovnih bazah pa vse do izzivov, ki jih ponujajo digitalne identitete.

Blockchain na področju logistike

Na našem območju delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem Blockchain tehnologij za najrazličnejša področja. Eno takih je tudi podjetje OriginTrail, s katerim družba BTC sodeluje na področju logistike, v sklopu BTC Logističnega centra. Edinstveno razvojno sodelovanje, katerega namen je implementacija blockchain tehnologije na področje logistike izdelkov vsakdanje rabe (FMCG).

Blockchain in start-up ekosistem

Leta 2015 je družba BTC skupaj s partnerji ustanovila ABC pospeševalnik, katerega glavno poslanstvo je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev ter pospešiti njihov prodor na globalni trg.

V ABC pospeševalnik se je od njegove ustanovitve vključilo že več kot 100 start up podjetij iz 40 držav, 300 mentorjev ter več kot 30 MIO zbranih investicij. Med množico start-up podjetij, ki so svoje poslovne modele razvijala prav v ABC pospeševalniku, je ne malo takih, ki so svoje poslovne modele razvile prav s pomočjo Blockchain in AI tehnologije. Svoje poslovanje je ABC pospeševalnik razširil tudi onkraj Slovenskih meja, in s svojimi poslovalnicami v Nemčiji (Munchen) in Ameriki (San Jose – Silicon Valley) še dodatno utrdil svoj položaj med najuspešnejšimi in najprodornejšimi pospeševalniki v Evropi.

Družba BTC postaja ena od vodilnih družb na področju pametnih rešitev. S tem krepimo našo skupno konkurenčnost, ugled in prepoznavnost BTC Cityja. V zadovoljstvo nam je, da nam pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija, predvsem blockchain in umetna inteligenca.

BTC DIGIT, Poslovna enosta za inovacije in digitalizacijo poslovanja

Telefon:  + 386 (0)1 585 13 19
E-mail:  tajnistvo.it@btc.si
Naslov: Ameriška ulica 2, 1000 Ljubljana

    Dovolim, da BTC d.d. hrani in obdeluje moje osebne podatke. *