BTC City se z implementacijo najsodobnejših tehnologij v fizični svet spreminja v pravo BITCOIN mesto, ki bo kot prvo tovrstno mesto na svetu svojim obiskovalcem, potrošnikom in poslovnim partnerjem omogoča ekosistem, ki razvija in implementira v svoje okolje napredne tehnologije, ki bazirajo na novodobnih pristopih, kot so npr. Blockchain, AI tehnologija, VR, AR, …
BITCOIN mesto vsem obiskovalcem omogoča plačevanje storitev in produktov na območju BTC City z izbranimi kriptovalutami preko plačilnega sitema GoCrypto ter številčno bogato Blockchain in Start-up skupnost, ki jo ne oblikujejo le podjetja na območju temveč številni obiskovalci in entuziasti, ki s svojimi inovacijami soustvarjajo prihodnost.

BTC City se je s plačilnim sistemom GoCrypto ter lastno Blockchain in Start-up skupnostjo poslovno v letu 2018 postal prvo tovrstno Bitcoin mesto na svetu. V letu 2022 pa se mu je kot drugo Bitcoin mesto na svetu pridružilo tudi mondeno švicarsko mesto Lugano.

BITCOIN CITY prepoznan v mednarodnih medijih

GoCrypto je kriptoplačilno omrežje, ki našim trgovcem, obiskovalcem in poslovnim partnerjem omogoča plačevanje in sprejemanje plačil v več kot 60 kriptovalutah tako na fizičnih prodajnih mestih kot v spletnih trgovinah.

Plačevanje s kriptovalutami je povsem enostavno. Uporabniki lahko plačajo z eno od treh podprtih mobilnih denarnic: Binance Pay, Bitcoin.com Wallet in Elly Wallet. Denarnica Elly Wallet poleg plačevanja omogoča tudi prenos sredstev, pregled stanja in zgodovine transakcij ter informacije o lokacijah z GoCryptom. Plačevanje s kripto denarnicami poteka hitro in brezstično. Uporabnik le poskenira QR-kodo trgovca ter potrdi plačilno transakcijo v svojem telefonu. Trgovec lahko sprejme plačilo v kateri koli podprti kriptovaluti, za končno izplačilo pa lahko izbere kripto ali evre.

Koncept Bitcoin mesta, ki se mu pridružuje vse več novih trgovcev in poslovnih partnerjev, družba BTC razvija od začetka leta 2018. Pri nastajanju tega edinstvenega ekosistema ima pomembno vlogo GoCrypto, ki smo ga tri mesece testirali prav v trgovinah na območju BTC Cityja. Prvo plačilo smo izvedli aprila 2018 v Vodnem mestu Atlantis; kriptovalute s pomočjo infrastrukture GoCrypto sprejema že več kot 1700 slovenskih lokacij, prek sto različnih tudi na območju BTC Cityja.

V letu 2022 je GoCrypto skupaj z Občino Lugano in Tether Foundation, izdajateljem najbolj razširjenega stabilnega kovanca na svetu, vzpostavil celotno kripto plačilno infrastrukturo v mondenem švicarskem mestu Lugano. Pod okriljem projekta Plan B je GoCrypto razvil edinstven holistični POS terminal, ki podpira plačila v bitcoinu prek omrežja Lightning, stabilnem kovancu Tether ter občinskem kripto žetonu LVGA.

GoCrypto je prisoten v več kot 70 državah. V sodelovanju s številnimi partnerji vzpostavlja svojo kriptoplačilno infrastrukturo po vsem svetu, gradi nova Bitcoin mesta ter uspešno spodbuja uporabo kripto plačil v vsakdanjem življenju. Podjetje je prepoznavno predvsem po svoji transparentnosti, uspešnem sodelovanju z regulatorji, vrhunski tehnologiji ter premišljeni izbiri zaupanja-vrednih partnerjev, zaradi česar je v letih 22/23 od podjetij Tether Foundation in BFX Ventures prejel tudi omembe vredno investicijo. GoCrypto bo omenjeno investicijo izkoristil za nadaljnje nadgrajevanje in optimizacijo svoje tehnologije, pridobivanju licenc s področja upravljanja s kriptovalutami  na trgih, širjenje licenčnih produktov med partnerji na globalnem trgu tako z vidika integracije kot tudi distribucije ter nadaljnjemu razvoju njihovega najnovejšega produkta GoCrypto 2.0, protokola, ki bo kot prvi na svetu trgovcem in kupcem omogočal popolnoma decentralizirana plačila.

BLOCKCHAIN COMMUNITY

Pomembnost razvoja Blockchain tehnologije in povezovanja izpostavljamo tudi v družbi BTC. Zato spodbujamo njen razvoj in delujemo kot aktivni partner pri njeni implementaciji. Na območju Bitcoin mesta delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem poslovnih modelov, ki temeljijo na implementaciji najnaprednejših tehnologij in so podkrepljena z delovanjem Blockchain tehnologije.

Blockchain na področju novih plačilnih sistemov

Podjetje Eligma raziskuje izjemne možnosti, ki jih ponuja tehnologija veriženja blokov (blockchain) na področju plačevanja; pri tem ustvarja plačilno shemo nove generacije, ki temelji na uporabi kriptovalut. Veriženje blokov je danes ena najhitreje rastočih tehnologij, Eligma pa jo z inovativnim razvojem uvaja v svet vsakdanjega plačevanja. Poslanstvo vidi tudi v tem, da različne tehnologije veriženja blokov, sekundarnih omrežij za hitrejše potrjevanje transakcij, plačilnih kanalov in stranskih verig povezuje s homogeno plačilno shemo za uporabo kriptovalut, ki temelji na poenotenih protokolih in storitvah. Eligma kripto plačila obravnava kot kompleksno strukturo dogodkov in pravil, ne le kot prenos vrednosti. Pri tem združuje najboljše iz obeh svetov: zanesljivost in transparentnost tehnologije veriženja blokov s skalabilnostjo in hitrostjo, ki ju omogočajo centralizirane storitve.

Še naprednejšemu raziskovanju pa se posveča Eligma Labs, oddeljeno podjetje, ki se osredotoča na tehnične zmožnosti in omejitve te tehnologije. Eligma Labs se ukvarja z izjemno širokim strokovnim področjem – od shranjevanja kompleksnih podatkov in poslovne logike v serije pametnih pogodb ter shranjevanja podpisov zapisov v podatkovnih bazah pa vse do izzivov, ki jih ponujajo digitalne identitete.

Blockchain na področju logistike

Na našem območju delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem Blockchain tehnologij za najrazličnejša področja. Eno takih je tudi podjetje OriginTrail, s katerim družba BTC sodeluje na področju logistike, v sklopu BTC Logističnega centra. Edinstveno razvojno sodelovanje, katerega namen je implementacija blockchain tehnologije na področje logistike izdelkov vsakdanje rabe (FMCG).

Blockchain in start-up ekosistem

Leta 2015 je družba BTC skupaj s partnerji ustanovila ABC pospeševalnik, katerega glavno poslanstvo je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev in pospešitev njihovega prodora na globalni trg.

V ABC pospeševalnik se je od njegove ustanovitve vključilo že več kot 100 start up podjetij iz 40 držav, 300 mentorjev ter več kot 30 mio eur zbranih investicij. Med množico start-up podjetij, ki so svoje poslovne modele razvijala prav v ABC pospeševalniku, je ne malo takih, ki so svoje poslovne modele razvile prav s pomočjo Blockchain in AI tehnologije. ABC pospeševalnik je danes prepoznan kot eden najuspešnejših in najprodornejših pospeševalnikov v Evropi.

Družba BTC postaja ena od vodilnih družb na področju pametnih rešitev. S tem krepimo našo skupno konkurenčnost, ugled in prepoznavnost BTC Cityja. V zadovoljstvo nam je, da nam pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija, predvsem blockchain in umetna inteligenca.

Hover Image

BTC DIGIT, Poslovna enosta za inovacije in digitalizacijo poslovanja

Telefon:  + 386 (0)1 585 13 19
E-mail:  tajnistvo.it@btc.si
Naslov: Ameriška ulica 2, 1000 Ljubljana

    [honeypot subject id:zadeva]

    Dovolim, da BTC d.d. hrani in obdeluje moje osebne podatke. *