ABC pospeševalnik - BTC d.d.
823
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-823,bridge-core-3.1.7,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

ABC pospeševalnik in ABC Hub

Leta 2015 je družba BTC skupaj s partnerji ustanovila ABC pospeševalnik, katerega glavno poslanstvo je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev ter pospešiti njihov prodor na globalni trg. Povezovanje različnih partnerjev pomeni kreiranje naprednega poslovnega okolja, v katerem bodo svoje mesto našli tako podjetniki kot raziskovalci.

Usmerjenost h kakovostnemu in trajnostnemu delovanju ABC pospeševalnika je sestavni del strategije pozicioniranja Slovenije kot inovativne države, ki predstavlja za celotno regijo most, ki jo povezuje s svetom. Celotna razvojna zgodba ABC je tista, ki vzpostavlja edinstveno mrežo povezav – med malimi podjetji in multinacionalkami, med akademskim in poslovnim okoljem, med različnimi disciplinami in generacijami, med mesti in državami in kar je še pomembneje, med različnimi pospeševalniki in drugimi inovacijskimi vozlišči. Na ta način spreminjamo prostor za vse akterje na trgu, tudi za investitorje.

V ABC pospeševalnik se je v štirih letih od njegove ustanovitve vključilo že več kot 120 start up podjetij iz 30 držav, več kot 300 mentorjev ter bilo realizirano 30 mio investicij in ustvarjenih več kot 1.000 delovnih mest.

V letu 2017 & 2018 je ABC Accelerator prejel dve zaporedni nagradi CESA – Central European Startup Association, kot najboljši pospeševalnik v Osrednji Evropski regiji (Central European Region).