Prihodnost se oblikuje v inovativnem ekosistemu povezovanja in sodelovanja.

BTC Living Lab: Mesto inovacij in naprednih tehnologij

Pravo mesto za uresničevanje
naprednih idej in digitalno transformacijo.

BTC DIGIT, ki upravlja Business Transformation Center, s svojimi tremi stebri predstavlja ekosistem povezovanja in skupnega delovanja, je stičišče inovacij, kjer s partnerskimi podjetji ustvarjamo dodano vrednost v okviru strategije odprte družbe. S svojo široko paleto raznolikih dejavnosti, številnimi poslovnimi partnerji in 21 milijoni obiskov letno, je BTC City idealno mesto za izgradnjo platforme za sodelovanje s podjetji pri transformaciji njihovega poslovanja v smeri digitalizacije in nenehnega inoviranja, testiranja inovativnih rešitev v BTC City Living Labu ter promocije skupnih uspešnih zgodb v svet.

Trije stebri delovanja

Mesto, kjer ideje spreminjamo v realnost.

Mesto, kjer podjetja reinovirajo obstoječe poslovne modele, se povezujejo s startup ekosistemom in inovativne ideje spreminjamo v prebojne rešitve, ki spreminjajo svet. Pospeševalnik ABC z novonastalim programom pospeševalnika za podjetja (ABC Enterprise Accelerator) podjetjem nudi celovit program za izkoriščanje notranjih inovacijskih potencialov in jih povezuje z ostalimi deležniki v ekosistem inovativnega okolja, ter jih usposobi za samostojno izvajanje tovrstnih programov.

Vzpostavitev ustvarjalnega duha in
agilnosti Silicijeve doline v tvojem podjetju.

Živimo v izjemnem trenutku. S pomočjo digitalizacije v zadnjih 30 letih, je vsaka industrija postala socialna, mobilna in globalna. S prihodom senzorike, zbiranja podatkov, Internet Stvari, AI (umetne inteligence), strojnega učenja, 3D-tiskanja in robotike, se hitro premikamo v novo Hyper-Digitalno Obdobje. Vsaka industrija postaja pametna in povezana. Podjetja, ki ne sledijo trendom in se ne prilagajajo, hitro zaostanejo.

Večina vodilnih podjetji se ukvarja z istimi vprašanji: Katere motnje prihajajo in kje se pozicioniramo mi? Kje so velika, odprta polja priložnosti, kjer nobena družba ni pridobila večjega tržnega deleža? Vse panoge se znova preoblikujejo, transformirajo – in to s hitrostjo, ki bo zahtevala skrbno načrtovanje in sposobnost hitrega inoviranja na vseh ravneh podjetja. To zagotavlja vizionarjem nove poslovne priložnosti, kjer morajo storiti vse, kar je potrebno in zagotoviti, da bodo njihova podjetja ostala vodilna v naslednji generaciji industrij.

Vzpostavite pionirski – ustvarjalni duh Silicijeve doline z ABC in EDG.

ABC pospeševalnik je vzpostavil močno prisotnost v Silicijevi dolini. Silicijeva Dolina je že od nekdaj znana po ustvarjalnosti, inovativnih in prebojnih idejah, posebna energiji in podjetniškemu duhu. Več kot polovica startup investicijskega financiranje v ZDA, se zliva v to majhno regijo in več kot četrtino svetovnega startup investicijskega financiranja. To privlači vlagatelje in startup-e iz vsega sveta.

ABC in njen partner EDG združujeta sile in prinašata najboljše prakse in orodja iz Silicon Valley do najinovativnejših in naprednejših družb v Sloveniji.

Za podjetja se organizirajo programi oblikovanja inovativnih idej in formiranje ekip, ki se oblikujejo v skupine za inoviranje. Z vsakim podjetjem izvede individualni pristop ugotavljanja stopnje inovativnosti, opredeli ključne izzive, ki jih ima podjetje ter določi lokalno ekipo, ki bo vključena v nadaljni program.

Vaša digitalna transformacija podjetja
v štirih korakih.

business_transf_center_icon-09

Korak 1

TRENDI PRIHODNOSTI –
POSTANI VODITELJ

Zaženi program s katerim boš nadgradil
mišljenje vodilnih v podjetju o novih poslovnih priložnostih in
pripravi načrt inovacij.

Korak 2

GENERIRANJE PRELOMNIH
INOVATIVNIH IDEJ

Uporabi našo ABC-EDG Hackaton metodologijo in
ustvari nove, drzne poslovne ideje v slogu najboljših
startupov Silicon Valley-a.

business_transf_center_icon-11

Korak 3

OPTIMIZACIJA VREDNOSTI –
INKUBIRANJE IN POSPEŠEVANJE

Vodi ekipo skozi proces testiranje rešitev in ustvarjanja
prototipov, povezovanja z investitorji in mentorji.

business_transf_center_icon-12

Korak 4

UPRAVLJANJE Z INOVACIJAMI –
INTERNI INKUBATOR

Spodbujanje podjetniške miselnosti in vzpostavitve
temeljev za inovacije in digitalizacijo znotraj podjetja.

Testiranje vaših rešitev v realnem okolju

BTC je idealno okolje za preizkušanje inovacij, kjer lahko podjetja ustanovijo t.i. Inovacijski inkubator in v okolju BTC City-ja testirajo novonastale rešitve.

Koncept se imenuje BTC Living Lab, kjer domača in tuja podjetja lahko prikazujejo in testirajo svoje produkte v realnem okolju mesta v malem, svojim strankam pa omogočala prikaz rešitev v praksi.

V BTC Living Lab so vabljena vsa podjetja z naprednimi rešitvami za pametna mesta, ki želijo tovrstne rešitve demonstrirati svojim potencialnim strankam in partnersko sodelovati z BTCjem pri skupni promociji in prodaji.

BTC deluje kot inovativni ekosistem odprte družbe povezovanja med zagonskimi in velikimi podjetji. Rezultat skupne rešitve, preizkušene v realnem okolju mesta v malem in pripravljene za nastop na globalnem trgu.

11 km cest
14 krožišč
30
8500 parkirnih prostorov

Področja delovanja

COMMERCE & E-COMMERCE
SOLUTIONS

PROPERTY MANAGEMENT

btc_city_living_lab-04

SMART HOME

btc_city_living_lab-05

LOGISTICS

btc_city_living_lab-06

IOT & IOE

btc_city_living_lab-07

FINTECH & INSURANCE SOLUTIONS

btc_city_living_lab-08

GREEN TECH SOLUTIONS

avlivinglab

AV LIVING LAB

Postanite vidni in dostopni.

Tržnica idej (marketplace) omogoča ponudbo in oglaševanje pametnih rešitev, aplikacij in podatkov na enem mestu. Podjetja lahko svoje rešitve oz. rešitve, ki so fizično implementirane v BTC Living Labu, promovirajo na enotni platformi, se povezujejo z komplementarnimi rešitvami in sodelujejo na skupnih projektih.

Poleg tega je namen Marketplacea, da omogoči podjetjem, zagonskim podjetjem in kreativnim posameznikom, da na podlagi odprtih podatkov, t.i. APIjev in obstoješih rešitev razvijajo svoje inovativne in pametne rešitve.

Ključne funkcionalnosti

Ponudba in oglaševaje rešitev in aplikacij za pametna mesta

Platforma za podjetja, startupe in posameznike za razvoj novih inovativnih rešitev

Povezovanje s komplementarnimi rešitvami in nastopanje na skupnih projektih

Marketplace

Prelistaj vse rešitve na enem mestu.

startups

STARTUPS

smart_city

BTC SMART CITY SOLUTIONS

hardware

HARDWARE

api

APIs

Dobra vprašanja spreminjamo v odgovore.

Telefon:  + 386 1 585 13 19
E-mail: tajnistvo.it@btc.si
Naslov: Šmartinska 152, 1000 Ljubljana