Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zaključnem dogodku v petek, 20. maja 2016, ob 10.00 uri na Festivalu Sobivanja v BTC City Ljubljana, Vodno mesto Atlantis – Adrenalinski park.

Spoštovani,

društvo za trajnostni razvoj Sobivanje in družba BTC s projektom Misija: Zeleno sta tudi letos v želji spodbujanja pozitivnih misli o prijateljstvu in predvsem razvijanja dobrih odnosov med vrstniki pripravila že četrti natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«. Natečaj je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja, sodelujejo pa otroci s številnih vzgojno-izobraževalnih ustanov, šol in vrtcev.

Otroci so v izboru sodelovali z likovnimi deli, ki so jih v celoti izdelali sami in v njih izrazili svoje kreativne in svojevrstne poglede na doživljanje prijateljstva, ob tem pa sklenili in utrdili številne medsebojne vezi. Sodelovalo je več kot 2.800 otrok in 69 slovenskih vrtcev in šol. Platno prijateljstva, ki so ga stkali, so letos povezali z nitjo poštene igre (»Fair play«).

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zaključnem dogodku v  petek,  20. maja 2016, ob 10.00 uri na Festivalu Sobivanja  v BTC City Ljubljana, Vodno mesto Atlantis – Adrenalinski park, ko bodo organizatorji zmagovalcem natečaja podelili nagrade. Razstavljene izdelke si boste lahko ogledali v dvorani A do sredine junija.

Festival sobivanja je zaključni dogodek vseh letošnjih  projektov, ki jih je izvedlo društvo Sobivanje skupaj s partnerji: Živim zdravo, Energetsko znanje za odgovorno ravnanje, Spodbujamo prijateljstvo, Varno v vrtec in šolo, Slovenija – kot jo vidimo otroci in Pestrost slovenskih voda.

Z naštetimi projekti se v Sobivanju trudijo razvijati pozitivno in dolgoročno vizijo za pravičnejšo družbo, čistejše, varnejše in bolj zdravo okolje, ki omogoča boljšo kakovost življenja vsem na planetu.

Z vami bosta predsednica društva za trajnostni razvoj Sobivanje, Nada Pavšer, in predstavnik družbe BTC, Miha Mermal.

>>Okviren program

Vljudno vabljeni!