Električna mobilnost in souporaba vozil (Avant2GO) - BTC d.d.
5112
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5112,bridge-core-3.1.6,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Category
Misija: Zeleno

Trajnostna mobilnost

Pomen trajnostnih oblik mobilnosti za prihodnost prepoznavamo tudi v družbi BTC, kjer izvajamo številne aktivnosti v podporo hitrejšemu razvoju tega področja. Te zajemajo ureditve in posodobitve prometne infrastrukturne, vpeljavo digitalnih rešitev, pozornost pa posvečamo tudi vpeljevanju inovativnih načinov mobilnosti. Tako s številnimi investicijami v infrastrukturo, urejanjem enosmernih ulic (po konceptu »shared space«), pešpoti in kolesarskih stez mesto ohranjamo dostopno vsem obiskovalcem in zaposlenim. Obiskovalci nas lahko obiščejo tudi z ljubljanskimi mestnimi avtobusi. Imamo vzpostavljen sistem pametnega parkiranja, kjer preko talnih senzorjev omogočamo hitrejši pregled prostih parkirnih mest za učinkovitejše parkiranje. Gre za ukrepe, s katerimi obiskovalcem BTC Cityja Ljubljana zagotavljamo prijaznejšo nakupovalno izkušnjo, pretočnejši promet ter zmanjševanje emisij izpušnih plinov v ozračje. Na različnih lokacijah v BTC Cityjih imamo električne polnilnice za električna vozila. V družbi BTC se zelo aktivno zavzemamo tudi za vpeljavo alternativnih načinov mobilnosti, ki jih razvijamo in uvajamo s poslovnimi partnerji, med katerimi je v zadnjem času tudi v družbi BTC priljubljena souporaba vozil in koles (»car sharing«, »bike sharing«).

Z namenom izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov na področju trajnsotne mobilnosti smo ustanovili podjetje AV Living Lab.