V sožitju s kulturo in umetnostjo - BTC d.d.
7436
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7436,bridge-core-3.1.7,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-2.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
Category
Misija: Zeleno

V sožitju s kulturo in umetnostjo

BTC CITY Ljubjana, je sinonim za mesto kulture in umetnosti, saj so na njegovem območju obiskovalci obdani s prečudovitimi umetniškimi deli, ki so postavljena v javni prostor in bogatijo umetniško kulturu družbe. Na območju BTC CITY Ljubljana lahko obiskovalci uživajo v t.i. ¨ART TOUR¨ – umetniški poti, ki jih vodi po poti umetnosti in prečudovitih skulptur.

Družba BTC spodbuja in promovira kulturo tudi z lastnim gledališčem SITI TEATER, kjer se letno odvije več kot 200 kulturnih dogodkov in gledaliških predstav, gledališče pa letno obišče več kot 34.000 obiskovalcev.

V letu 2017 je Družba BTC stopila še korak naprej in skupaj z Institute Atelje Art Murn International organizira prvi ART EXPO Ljubjana, ki je predstavljal enega največjih umetniških sejemskih dogodkov v Sloveniji. Art Expo Ljubljana je potekal 14 dni, razprostiral pa se je na več kot 2500 m2 površin ob Vodnem mestu Atlantis v BTC CITY Ljubljana. V dveh tednih pestrega dogajanja se je v okviru Art Expa Ljubljana v BTC CITY na t.i. “AAMI Art Village” predstavilo kar 142 umetnikov iz 15-ih držav sveta. Poslanstvo ART EXPA je pomagati umetnikom, ki svoje priložnosti predstavitve in razstavljanja še niso prejeli, da se predstavijo ljubiteljem umetnosti ter krati ob spremstvu že uveljavljenih in priznanih umetnikov in kreativcev v svet sporočajo veličino in pomembnost umetniškega duha in udejstvovanja.