Teater Komedija BTC vstopa v tretjo gledališko sezono z novo komedijo Noela Cowarda APARTMA S TREMI KLJUČI v režiji Vojka Zidarja.

Zgodba komedije APARTMA S TREMI KLJUČI govori o skriti in ognjeviti ljubezni med očarljivo siciljansko princeso ameriškim milijonarjem. Odvija se v romantičnem rimskem okolju in nadaljuje ob Ženevskem jezeru in ta kar za hrbtom milijonarjeve žene,ob navzočnosti butlerja ter spremljavi romantične klavirske glasbe pianista. Zgodba je napeta in komična, kako se razvozlja, pa naj ostane skrivnost.
V komediji slovitega angleškega avtorja nastopajo velika imena slovenske gledališke scene. Polono Vetrih, ki se je sicer odlično znašla v vlogi umetniške vodje Teatra Komedija BTC, bomo tokrat videli v vlogi očarljive sicilijanske princese, ki zapeljuje ameriškega milijonarja, ki ga igra Borut Veselko. Tu sta še Jette Vejrup Ostan v vlogi večno nezadovoljne milijonarjeve žene in Željko Hrs v vlogi vedno in povsod prisotnega butlerja, za izvrstno klavirsko spremljavo pa skrbi pianist Igor Seme. Za atraktivno sceno je poskrbel Ivo Koritnik, kostumografijo pa je zasnovala Mojca Makuc.

V BTC CITYJU smo prisluhnili tistim, ki nas obiskujejo in jim ponudili možnost, da svoj prosti čas izrabijo za obisk kakšne kulturne prireditve. Menimo, da je ravno komedija tisti žanr, ki nas po napornem dnevu ali tednu sprosti in razveseli ter nam odvali bremena od srca. Gledališča pred desetimi leti se močno razlikujejo od današnjih: razkošne obleke, resni obrazi, slovesno razpoloženje in zadržan smeh med predstavami. Danes so obiskovalci sproščeni, igralce opazimo ob obcestnih plakatih, v dvoranah pa salve smeha in gromek aplavz, pa še vzkliki bravo, bravo….

Obisk gledališke predstave je imel še pred nekaj leti pridih elitizma. V BTC-ju smo se kmalu zavedli, da bomo težko živeli od elitizma. Naš cilj je bil vseskozi privabiti množice, vendar ne za ceno cenenih predstav. Polona Vetrih je v vlogi duše Teatra Komedija iznašla uspešen recept za izbiranje programa lahkotnih, vendar kvalitetnih predstav za vse generacije. Teater Komedija BTC se je kot resno komično gledališče usidral v nakupovalno okolje. Beseda resno pomeni v tem primeru, da smo se komedije lotili kar se da na visoki ravni, repertoar pa je primeren prav za vse generacije.

Program Teatra Komedija BTC v sezoni 2002/2003:
1.& Aldo Nicolaj STARA GARDA: Predvsem starejši gledalci se bodo »našli » v komediji Stara garda s tremi slavnimi igralci, Jurijem Součkom, Danilom Benedičičem in Ivo Zupančič.
2. Willy Russell: SHIRLEY VALENTINE: Mladi in neugnani Shirley Valentine, ki se skriva nekje na dnu srca gospe Bradshaw, pa bo občinstvo ljubeznivo sledilo že tretje leto. Ta monokomedija je doživela že več kot 70 ponovitev.
3. Noel Coward: APARTMA S TREMI KLJUČI: Režiser Vojko Zidar: »Besedilo komedije je s svojimi približno štiridesetimi leti starosti ravno toliko zrelo in atraktivno, kot dobro ohranjen osebek človeške vrste v tej dobi.Če je bil privlačen že kot mladenič,potem mu ob dobrem vsakodnevnem režimu življenja tudi danes ostaja dovolj šarma in lepote v rezervi, zrelost pa je kvečjemu še dodala svoj kvalitetni plus.

Predpremiera Apartma s tremi ključi bo v soboto, 16. novembra, premiera pa v soboto, 23. novembra 2002.