V nedeljo, 13. junija 2004, bo na različnih prizoriščih v BTC City v okviru Betecejade potekalo celodnevno praznovanje 50-letnice podjetja BTC. Minilo je namreč že kar pet desetletij, odkar so na obronkih Ljubljane začela rasti skladišča, pa do danes, ko se območje razvija in postaja največje poslovno-nakupovalno, športno in zabavno središče v srednji Evropi – BTC CITY.

Praznovanje sodi v sklop 50 dogodkov ob 50-letnici podjetja, ki potekajo pod skupnim imenom Betecejada že od 16. marca naprej – to je dan ustanovitve podjetja – in se bodo zaključili z otvoritvijo Vodnega mesta Atlantis v marcu 2005. Osnovni namen praznovanja je, da vsi obiskovalci, od najmlajših do najstarejših, preživijo nedeljo nekoliko drugače, da se družijo in zabavajo, se udeležijo športnih aktivnosti in otroških prireditev, nagradnih kvizov, glasbenih prireditev, sodelujejo v veliki nagradni igri ter se okrepčajo ob pestri gostinski ponudbi.

Dogajanje bo potekalo na različnih prizoriščih v BTC City. Na Aleji mladih se bodo od 10. ure dalje zvrstila športna tekmovanja v košarki, odbojki na mivki in nogometu, rolanju, risanju in izraznem plesu pod skupnim imenom Veter v laseh, potekal pa bo tudi VIP turnir v odbojki. Obiskovalce bo na tem prizorišču zabaval DJ in mlade glasbene skupine.

Pred dvorano Mercurius si boste lahko ob 15. uri ogledali tekmovanje za Martina Karpana, na osrednjem prizorišču pred Tržnico BTC pa bo od 10. ure dalje potekal turnir trojk, predstavile se bodo Zmajčice, potekale bodo različne igre za otroke, mini košarka in šaljivi poligon za otroke, predstava rolanja in hip hop plesa, risanje grafitov, spretnosti poligon za odrasle, poleti z balonom in še kaj. Obiskovalci bodo lahko občudovali spretnosti košarkarjev, ki se bodo pomerili v zabijanju in metanju trojk. Zbrane bodo na osrednjem prizorišču zabavali glasbeni gostje Dixie Šok Band, Mambo kings, Čuki, Natalija Verboten ter Zoran Predin, Vlado Kreslin in Pero Lovšin, potekal pa bodo tudi izbor miss in mistra ulične košarke.

Na poti po BTC City-ju se bodo predstavili Pihalna godba Domžale z ljubljanskimi mažoretkami in Valvazorjeva konjenica, obiskovalci pa si bodo v popoldanskih urah lahko ogledali tudi skupino starodobnih, več kot petdeset let starih motorjev prikoličarjev in akrobatski prelet letal. Nebo si bodo z letali delili tudi baloni. S parkirišča dvorane A se bodo namreč ljubitelji višin lahko dvigovali in spuščali z balonom, poleg tega pa se bodo lahko na prizorišču na južnem delu dvorane A malčki brezplačno zabavali na napihljivem toboganu ali vozili z vlakcem, družine pa se bodo pomerile v spretnostni vožnji s kolesom. Vso nedeljo bodo potekala nagradna žrebanja za privlačne nagrade, ki jih bo zaključil dobitnik avtomobila Mazda 3.

Rojstni dan bo BTC obeležil tudi z odprtimi trgovinami od 10. do 18. ure, ki bodo na ta dan ponujale številne ugodnosti. V praznovanje se bo vključil še Kolosej, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali predstave že od 10. ure zjutraj, za vstopnice pa bodo odšteli kar 30 odstotkov manj kot običajno. Svoja vrata bo ob tej priložnosti odprl tudi Športni center Millenium – aktivnosti, kot so tenis, badminton in aerobika, bodo na ta dan brezplačne, seveda s predhodno najavo.

Največji žur v mestu se bo zaključil tako, kot se za tak žur spodobi – z veličastnim ognjemetom nad BTC Cityjem ob 22. uri.

Dodatne infomacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
e-mail: maja.oven@btc.si