Ultramaratonski plavalec Martin Strel je v preteklih dneh zaključil še enega izmed svojih izjemnih podvigov in preplaval najdaljšo razdaljo – skoraj 4200 kilometrov na najdaljši in najmogočnejši azijski reki Jangce. Martin Strel se vrača v Slovenijo 4. avgusta, naslednji dan, 5. avgusta ob 18.00 uri, pa bo svoje zveste navijače v sklopu prireditve Šport v mestu pozdravil tudi na Aleji mladih v BTC.

Martin Strel je po 50 dneh neprekinjenega plavanja premagal tudi najdaljšo azijsko reko Janngce in postavil še en mejnik v svetovnem plavanju ter zabeležil nov Guinessov rekord, katerega dosedanji lastnik je prav on sam. Na poti po tretji najdaljši reki na svetu ga je spremljala številna spremljevalna ekipa, ki je ves čas skrbela za nemoten potek dogodkov in za Martinovo varnost. Reka Jangce ali Modra reka kot jo imenujejo Kitajci, izvira v Tibetu in je s svojimi 6300 kilometri toka najdaljša azijska reka, ki teče kar skozi 10 kitajskih provinc in se pri velemestu Šanghaj izliva v morje. Martin Strel je premagal vse pasti reke in ponovno dokazal, da je resnično najboljši svetovni ultramaratonski plavalec.

Strelov podvig pa ne bi bil možen brez številnih sponzorjev, ki so mu tudi tokrat stali ob strani in podprli slovenskega rekorderja ter mu pomagali, da uresniči svoje sanje. Eden glavnih sponzorjev, ki Strela že dalj časa podpira pri njegovih izjemnih podvigih in ga tudi pri letošnjem, je tudi podjetje BTC, ki v četrtek 5. avgusta 2004 ob 18.00 uri pripravlja Strelu in njegovi zvesti ekipi topel sprejem na Aleji mladih v BTC. Predstavniki uprave BTC pa bodo poleg sprejema našemu plavalcu Strelu priredili še mnogo presenečenj, med drugim mu bodo simbolično podelili predstavitveno brošuro Vodnega mesta Atlantis, ki je samo uvertura v nadaljna presenečanja, 10 obiskovalcev bodo nagradili z majicami s Strelovim podpisom, ki se bo z izžrebanci tudi fotografiral, vse zbrane navijače in privržence našega ultramaratonca pa bo zabaval nepozabni Trkaj, ki je za Martina Strela pripravil še prav posebno presenečenje. Strelov nov rekord in varno vrnitev domov bomo proslavili tudi z razstavo fotografij avanture po reki Jangce, ki bo od srede, 4. avgusta 2004 na ogled v dvorani A v BTC City-ju.

Seveda pa BTC nadaljuje tudi s proslavljanjem svoje 50. obletnice. Tako se bo v petek, 13. avgusta 2004 na Aleji mladih v BTC Cityju dogajal Festival Abrahamovcev, ki ga BTC pripravlja skupaj z Nedeljskim dnevnikom. Na festival je prijavljenih že več kot 300 slavljencev, vsi udeleženci pa bodo v spomin na ta velik dogodek prejeli tudi častne spominske medalje. V okviru festivala Abrahamovcev, ki ga bo vodil in povezoval nepogrešljivi predstavnik Nedeljskega Dnevnika Tof, bomo organizirali vrsto športnih aktivnosti in zanimiv program, ki bo razveseljeval vse prisotne.

Dodatne infomacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
e-mail: maja.oven@btc.si&