Danes se je na Aleji mladih v BTC City na Festivalu Abrahamov, ki ga je BTC organiziral v okviru praznovanja svoje 50-letnice, zbralo preko 400 Abrahamov, med njimi tudi predsednik uprave BTC Jože Mermal in plavalec Martin Strel. BTC je želel namreč svojo jubilejno obletnico obeležiti tudi z vsemi ostalimi letošnjimi Abrahami, zato je prav za njih pripravil posebno praznovanje.

V sklopu Festivala Abrahamov je na strelišču ob Aleji mladih potekalo 1. državno prvenstvo v lokostrelstvu za Abrahamke in Abrahame, ki so zadevali tarče z razdalje 16 metrov. Svojo natančnost so lahko dokazali tudi na turnirju v pikadu. Nagrade za najboljše je podelil predsednik uprave BTC Jože Mermal, sicer pa je za dobro voljo zbranih Abrahamov in vseh ostalih obiskovalcev skrbel Tone Fornezzi Tof s svojim Moped showom ter glasbeni izvajalci Saša Lendero, Zapeljivke, Blood Rose, harmonikar Miha Debevec in čelistka Eva Julija Čučnik.

Vsi prijavljeni Abrahami – teh je bilo preko 400 – so prejeli zlate spominske medalje 50 BTCHAMPION. Izjemnega Abrahama Martina Strela pa je čakalo še prav posebno presenečenje – BTC mu je namreč podelil doživljenjsko brezplačno vstopnico za vodno mesto Atlantis, ki bo predvidoma odprlo svoja vrata v marcu 2005.

Dodatne infomacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
e-mail: maja.oven@btc.si&