Danes je v Čezsoči in na bovškem letališču potekalo družabno popoldne, ki ga je za tamkajšnje prebivalce priredil BTC. V juliju je Posočje ponovno prizadel močan potres, ki je poškodoval precej stavb in tako pustil veliko družin brez varne strehe nad glavo. BTC bo, kot pri zadnjem potresu leta 1998, tudi tokrat z donacijo pomagal nekaj družinam iz Čezsoče. Poleg denarne pomoči pa prebivalci potrebujejo tudi vesele trenutke, zato je BTC za vse prebivalce Posočja priredil družabno popoldne, da so tako lahko vsaj za nekaj ur pozabili na svoje težave.

Ob 14. uri so predstavniki BTC s predsednikom uprave Jožetom Mermalom in z županom Bovca Danijelom Krivcem obiskali dom družine Hosner, ki ji je BTC pomagali pri obnovi doma po potresu leta 1998. Na obisku so napovedali donacijo štirim družinam, prizadetim v letošnjem potresu. Nato so člane družine Hosner in vse prisotne povabili na podpis donatorskih pogodb v gostilno Vančar, ki je bila prav tako poškodovana v potresu.

Družabno popoldne se je nadaljevalo na bovškem letališču, kjer je ob 18. uri potekal krst BTC balona Ajda 3. Krst je opravil predsednik uprave BTC Jože Mermal, ki je ob tem namenil nekaj besed tudi zgodovini BTC balonarstva. Pri krstu je bil prisoten tudi pilot balona Gregor Trček, ki je kasneje nekaj obiskovalcev popeljal na krajši polet. BTC je otrokom OŠ Bovec polepšal prvi šolski dan in jih ves dan razveseljeval z balonom. BTC bo prebivalcem Posočja poklonil gledališko predstavo Shirley Valentine v izvedbi Polone Vetrih in produkciji Teatra Komedija BTC, takoj ko bo obnovljen Kulturni dom v Bovcu.

&

Dodatne informacije:

Maja Oven

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Tel.: 01 585 13 19

E-mail: maja.oven@btc.si

&