VELIKA BTC LEGO ZABAVA „ S KOCKE NA KOCKO ”

V obdobju med 12. novembrom in 12. decembrom 2004 bo v BTC-CITY-ju v Dvorani A potekala velika Lego zabava » S kocke na kocko« in razstava LEGO kock, ki nosi naslov »Sprehod po čarobnem gradu«. Razstavo so pripravljali izkušeni danski sestavljalci LEGO kock več kot leto dni. Otroci bodo sodelovali tudi v ustvarjalnih delavnicah, programu igralnih kotičkov ter pravljičnem vodenju. Starši in otroci bodo imeli prav tako priložnost, da se pridružijo humanitarni akciji zbiranja igrač. Razstavo si bo mogoče brezplačno ogledati vsak dan od 9. do 20. ure.

V Dvorani A ljubljanskega BTC CITY-ja bodo en mesec razstavljena dela iz LEGO kock vseh oblik in velikosti. Razstava z imenom »Sprehod po čarobnem gradu« je bila izdelana na Danskem, v znamenitem parku LEGOLAND v mestu Billund, kjer so jo pripravljali kar celo leto. Poleg razstave bodo organizirane tudi ustvarjalne delavnice z LEGO kockami, kjer bodo obiskovalce, predvsem otroke, seznanili z načinom gradnje večjih modelov iz kock, otroci pa bodo lahko s pomočjo izkušenih mentorjev ustvarjali tudi velike LEGO zgradbe ter tako spoznavali zabavni svet LEGO kock.

Program, ki bo navduševal in razveseljeval otroke kar cel mesec, bo zelo pester: mojster Miha in prijatelji bodo animirali naše najmlajše in se skupaj z njimi igrali v velikem igralnem bazenu, organizirana bo tudi delavnica zapestnic, ogrlic ter najrazličnejših daril iz CLIKITS programa, predstavljena bo velika maketa z LEGO vlakom, organizirana avtomobilska zabava in športni kotiček, kjer bodo otroci lahko igrali košarko ali hokej. Poleg bogatega programa, pa bo ob vseh igranih poljih tudi prireditveni oder s priložnostnim programom, pravljičnim kotičkom in video projekcijo risank.

Poleg igranja in zabavanja, pa se bodo starši in otroci lahko pridružili humanitarni akciji zbiranja igrač pod naslovom » Srečno tisti sreči, ki čaka, da te osreči,« ki jo BTC organizira z Zvezo prijateljev mladine. Otroci lahko prinesejo svoje igračke, ki jih sami ne potrebujejo več in jih podarijo tistim otrokom, ki teh nimajo in si jih želijo.

PROGRAM IGRALNIH KOTIČKOV :

1. MOJSTER MIHA IN PRIJATELJI

Velik igralni bazen z LEGO DUPLO kockami in velikanskim Mihom za vse starejše od dveh let.

2. PREDVSEM ZA DEKLICE

Delavnica zapestnic, ogrlic ter najrazličnejših daril iz CLIKITS programa. Primerno za šest let dalje.

3. KOTIČEK ZA NAJMLAJŠE – Mami poglej kaj znam?

Zanimive in pisane igračke za najmlajše na mehkih igralnih podestih. Preizkušanje in igranje je neomejeno in nadvse zabavno za vse od prvega leta dalje.

4. POTUJMO Z VLAKOM

Velika maketa z LEGO vlakom, da se izpolnijo želje vsem, ki sanjajo o železnici. Primerno od šestega leta dalje.

5. AVTOMOBILSKA ZABAVA

Hitrost in drzna vožnja sta predpisani. Vzemi avto in preizkusi kaj vse zmore. Primerno od šetega leta dalje.

6. ŠPORTNI KOTIČEK

Košarka ali hokej? To je zdaj vprašanje. Na igralnih mizicah in pripravljenih igriščih. Igralci starejši od 6 let.

7. DELAVNICE ZA USTVARJALNE

Kaj boš ustvaril ti? Neskončno možnosti ustvarjanja z legicami po lastni izbiri in domišljiji. Preizkušanje je neomejeno od tretjega pa vse do 99-leta.

8. PRIREDITVENI PROSTOR: UGANI KDO PRIDE NA OBISK?

Ob vseh igralnih poljih pa je tudi prireditveni oder s priložnostnim programom, pravljičnim kotičkom in video projekcijo risank.

Dodatne informacije:

Maja Oven,

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi BTC d.d.

tel.: 01 585 13 19,

e-mail: maja.oven@btc.si

&