Zabavali se bomo ves dan

V BTC Cityju bo v nedeljo, 12. junija 2005, potekala že druga Betecejada, v mestu pa bo ves dan ponovno živahno. Obiskovalci bodo lahko uživali kar na osmih prizoriščih. Odvijale se bodo športne aktivnosti, kulturne, zabavne in glasbene prireditve. Celotno dogajanje bo dodatno popestreno z veliko nagradno igro z bogatimi nagradami in raznovrstno gostinsko ponudbo. Odprte bodo tudi trgovine, ki bodo ponujale posebne ugodnosti. Poleg Betecejade v ljubljanskem city-ju, bo le-ta tudi v Novem mestu in Murski Soboti.

To nedeljo bo BTC City zaznamovala druga BeTeCejada. Na Glavnem odru pri BTC tržnici bodo od dopoldneva pa vse do noči za glasbo in ples skrbeli Čuki, Dixie Šok bend in I have a dream music show, ki bo izvajala najlepše pesmi slovite švedske skupine Abba. Večer bo zaključila skupina Kingston, pred njo pa bo posebno zanimivo nagradno žrebanje z atraktivnimi nagradami. Ves dan bo živahno tudi na Aleji mladih, mestu za ljubitelje športa. V okviru družbeno odgovorne akcije Veter v laseh, šport je življenje, s športom proti drogi, ki letos praznuje 10. obletnico, bodo potekala tekmovanja v košarki, odbojki na mivki, nogometu, rolanju, risanju in izraznem plesu, dogodek pa namerava s svojim obiskom počastiti tudi minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver. Obiskovalci bodo lahko spremljali tudi turnir državnega prvenstva v odbojki na mivki z desetimi močnimi ekipami. Tekmovalci se bodo lahko motivirali ob glasbenem programu DJ ter glasbi treh mladih skupin. Na Aleji mladih bo tudi pagoda Policijske uprave Ljubljana, kjer bo prikazan preventivni program policije.
Že tradicionalno pa se v BTC City-ju vsako leto pomerijo mladi v turnirju trojk ulične košarke, ki bo letos ves dan na parkirišču P4 poleg Dvorane A. Zvečer bodo v sklopu ulične košarke nastopile akrobatske skupine, ravno tako plesalci hip hopa in breakdanca. Za najmlajše in otroke po srcu bo pravi Otroški svet, kjer se bo predstavil mali leteči cirkus. Poigrali se bodo lahko na napihljivem gradu, se popeljali z brezplačnim vlakcem ali se preizkusili v spretnostni vožnji s kolesi, kjer bo lahko sodelovala vsa družina. Tudi tukaj ne bo manjkalo animacijskih in glasbenih nastopov.
Za mega osvežitev pod posebno ugodnimi pogoji bo poskrbljeno v Vodnem mestu Atlantis, kjer bodo dogajanje prav tako popestrili animacijski programi. Tam bo potekala tudi nagradna igra, predstavil se bo novi Mercedes B, izžrebana pa bo tudi družina, ki bo v tromesečno uporabo dobila novi avto, a katerim se bo lahko odpeljala na počitnice. Tisti, ki se ne bojijo višine, se bodo lahko dvignili z novim balonom Ajda3. Na BTC poti se bodo čez dan predstavile Ljubljanske mažoretke in Valvazorjeva konjenica. Obiskovalci pa bodo ves dan imeli tudi možnost preizkusit kondicijo srca v kardiomobilu, ki bo na glavnem prizorišču pri tržnici.

Ta dan si bodo obiskovalci BTC City prav tako zapomnili po pestri gostinski ponudbi z ugodnimi cenami. Tudi v trgovinah, ki bodo to nedeljo odprte ves dan, jih bo čakalo polno presenečenj.

Od jutra do večera bo to nedeljo iz Kongresnega trga v Ljubljani v BTC City brezplačno vozil mestni avtobus številka 17. Tisti, ki si želijo osvojiti katero od bogatih nagrad, lahko nagradne kupone najdejo na dan Betecejade v trgovinah. Zaključno žrebanje 21 nagrad z glavno nagrado avtomobilom bo na glavnem odru pri tržnici BTC, v komisiji pa bosta tudi Mitja Petkovšek in Martin Strel.V Žurerskem vodniku, ki bo na voljo v BTC City-ju in okoliških krajih Ljubljane si obiskovalci lahko pogledajo kam, kako in po kakšni ceni lahko ta dan preživijo v BTC City-ju.

Za tiste, ki jim je Ljubljana predaleč, pa je BTC pripravil BeTeCejado tudi na Dolenjskem in v Prekmurju; v BTC City v Novem mestu in BTC City v Murski Soboti. Obiskovalce čaka zanimiv družabni program z glasbenimi gosti, nagradnimi igrami, zabavami za otroke in še mnogo več. Podrobnejši program je objavljen na spletnem mestu www.btc.si.

Dodatne informacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi,
Šmartinska 152, SI – 1533 Ljubljana,
telefon: 01/585-13-19,
e-mail:
maja.oven@btc.si