Od sedaj naprej vadba na novih fitnes napravah

Ljubljana, 8. september 2005 – Športni center Millenium v BTC City Ljubljana odpira danes prenovljen fitnes center z najnovejšimi napravami Precor in Air Machine ter nov aerobni center. Eden najbolj prestižnih športnih centrov letos praznuje šest let delovanja. Med 12. in 15. septembrom bodo zato potekali dnevi odprtih vrat z brezplačno aerobiko in fitnesom.

Športni center Millenium se uvršča med najatraktivnejše in prestižne športne centre v Sloveniji. Vrata javnosti je odprl 13. septembra leta 1999. Že po prvem letu se je zaradi velikega števila obiskovalcev in večjega povpraševanja od ponudbe, pojavila težnja po širitvi. V šestih letih so povečali prostore savn, fitnesa, garderob in masažnega centra. Za nemoten program aerobike so odkupili prostore ŠKL, danes pa si lahko ogledamo prenovljen fitnes in aerobni center.

Športni center Millenium ponuja šest tenis igrišč, igrišče za badminton, fitnes center, številne savne (finska, turška in infra), jacuzzi, aerobne programe, masažo in manjši bazen. Poleg osrednje športne dvorane so v ŠC Millenium še squash, notranji golf, aerobika ter welness center Kalipso. Športni center dnevno obišče 600 do 650 ljudi, v polni sezoni pa tudi več kot 700 ljudi dnevno. Poleg stalnih programov dogajanje v ŠC Millenium občasno popestrijo z vsakoletnimi tradicionalnimi dogodki, npr. Teniški turnir legend slovenskega športa, Dvoransko državno prvenstvo novinarjev v tenisu ipd.

V novem fitnes centru od sedaj naprej lahko telovadite na najnovejših napravah ameriškega proizvajalca Precor, ki so sedaj prvič na voljo tudi v Sloveniji. Nove v ponudbi so tudi hidravlične naprave, znane italijanske blagovne znamke Air Machine, ki se uporabljajo tudi v zdravstvene in rehabilitacijske namene. Aerobni program je dopolnjen z vadbami Spinning – vodena vadba na kolesih Precor, Stretch fit – kombinacija vaj za raztezanje in Balance fit – vadba z elementi borilnih veščin.

Novost ŠC Millenium je tudi Center za preventivo poškodb IZOMED, ki ga vodi znani zdravnik, specialist medicine dela, prometa in športa ter doktor znanosti na področju medicine športa, dr. Edvin Derviševič , sicer tudi asistent na Fakulteti za šport v Ljubljani in gostujoči profesor na kolidžu tradicionalne medicine Anhui na Kitajskem. IZOMED združuje zdravnike, fizioterapevte in športne strokovnjake, ki bodo na visoki in profesionalni ravni pomagali pri okrevanju gibalnega sistema.

Ob šesti obletnici boste na dnevih odprtih vrat v ŠC Millenium lahko preizkusili vse storitve in programe, ki jih ponujajo. Brezplačno bodo na voljo od 12. do 15. septembra.

___________________________________________________________
Dodatne informacije: BTC, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi – Maja Oven, tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si