Ljubljana, 13.10.2006

V soboto, 21. oktobra, bo v BTC CITY-ju Ljubljana potekal jesenski festival nakupov in zabave. To bo že drugi festival, ki ga v letošnjem letu prirejajo v BTC CITY-ju. Festival postaja tradicionalni dogodek nakupovalnega središča BTC City, zaznamujejo pa ga predvsem veliki popusti na celotnem območju BTC CITY Ljubljana (v trgovinah v dvorani A, na tržnici BTC, dvorani Emporium, v Vodnem mestu Atlantis, Športnem centru Millenium, avtopralnici BTC…). Prav tako festival že tradicionalno zaznamujeta atraktiven športni program z vrhunskimi športniki ter zabavni in glasbeni program z veliko dobre glasbe ter dobra kulnarična ponudba. Zabavni in rekreativni program bo tokrat potekal na jugu dvorane A. Organizatorji pričakujejo, da bo BTC CITY na dan festivala obiskalo 70.000 obiskovalcev.

»Po zelo uspešnem spomladanskem festivalu nakupov in zabave, smo se odločili, da ta dogodek izpeljemo dvakrat letno. V Dubaju je to že leta eden glavnih dogodkov, ki v mesto privabi na milijone obiskovalcev iz vseh koncev sveta. Tudi pri nas je veliko zanimanje obiskovalcev pa tudi trgovcev za tak dogodek, zato smo se odločili, da festival postane tradicionalen dogodek, ki ga nadgrajujemo in dopolnjujemo. Naša želja ostaja, da razvijemo večdnevni festival, ki bo privabljal obiskovalce iz vse Slovenije in tujine,« pravi Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje v BTC.

Na dan festivala bodo trgovine odprte od 9.00 do 20.00 ure, na osrednjem prizorišču na jugu dvorane A pa se bo program za najmlajše pričel že ob 11.00 uri. Za zabavo bodo skrbele različne glasbene skupine skupaj z Rebeko Dremelj, ki bo tudi povezovala program. Športni navdušenci se bodo lahko udeležili manjših tekmovanj v okviru akcije »Športaj zdravo«, vzporedno pa bodo potekale številne nagradne in družabne igre. Popoldne nas bo zabavala Yuhubanda. Žrebanje za glavno nagrado pa bo uvod v vrhunec dogajanja, ki bo ob 19.00 uri, ko bo nastopila popularna hrvaška glasbena skupina Karma.

&

Trgovine bodo pripravile popuste, ki bodo veljali izključno na dan festivala, objavljeni pa bodo tudi prek spletne strani www.btc-city.com in v Žurerskem vodniku, kjer bo poleg popustnika objavljen tudi podrobnejši program prireditve.

Glavni pokrovitelj Festivala nakupov in zabave je Zavarovalnica triglav d.d.

&

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje; tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si

&