V Dobrodelni akciji Slovenskih novic in družbe BTC »Zamenjam tolarje za toplo posteljo« sta organizatorja od 1. decembra 2006 do 21.03.2007 zbrala že 7.738 evrov prispevkov, koliko pa so zbrali vsega skupaj bo znano v soboto, 3. marca 2007 na zaključni prireditvi, na Aleji mladih v BTC CITY-ju Ljubljana, ki se bo odvijala med 10.00 in 13.00 uro. Organizatorji bodo zbrana sredstva darovali zavetiščem za živali v Ljubljani, Mariboru in Kopru, pripravljajo pa tudi bogat program za obiskovalce in njihove štirinožne prijatelje.

Ob zamenjavi tolarjev v evre so se v BTC Cityju odločili za izvedbo dobrodelne akcije, katere osnovni namen je bil pomagati živalim v zavetiščih. Zbiralniki so nameščeni v BTC CITY-ju v Ljubljani (Dvorana A dva zbiralnika, dvorana Emporium, Vodno mesto Atlantis, Merkur, Kolosej, Mr.Pet, Tukano, Studio za nego male živali, avla poslovne stolpnice BTC CITY) in v treh klinikah za male živali (Tristokosmatih in Prva-K iz Ljubljane ter Veterinarska ambulanta Jang iz Novega mesta). Poleg denarnih prispevkov lahko ljubitelji živali v zbiralnike na območju BTC Cityja (Kalia, Zoo Price, Mr.Pet, Tukano) ter treh klinikah za male živali (Tristokosmatih in Prva-K iz Ljubljane ter Veterinarska ambulanta Jang iz Novega mesta) donirajo tudi ostale potrebščine, ki jih živali v zavetiščih potrebujejo (odeje, ovratnice, posode za hrano, povodce …).

Poleg zbranih sredstev v zbiralnikih so v Ljubljani od začetka akcije zbrali za 2.780 evrov osebnih donacij, v Mariboru za 262 evrov in v Kopru za 709 evrov osebnih donacij.

Prav tako pa je bil dober odziv tudi na vzporedno akcijo »Posvojitev na daljavo«, v kateri so lahko ljubitelji živali posvojili žival, ki je bodisi nekoliko starejša bodisi bolna ali zanemarjena in ji manjka ljubezni. Med posvojitelji živali so tudi Jože Mermal, predsednik uprave BTC, Marjan Bauer, odgovorni urednik Slovenskih Novic, in Tone Fornezzi Tof, ki je posvojil štorkljo Špelo, ki je v mariborskem zavetišču že 11 let. Tudi mnoge druge živali so že našle svoj nov dom, na spletnem mestu www.btc-city.com pa so redno ažurirani podatki o živalih, ki so že našle novo družino, pa tudi o tistih, ki jo še iščejo.

Zaključni dogodek
Dobrodelna akcija se bo končala v soboto, 3. marca 2007, ob 10. uri, z zaključno prireditvijo v BTC Cityju Ljubljana, na Aleji mladih, kjer bo potekal živalim prijazen dogodek.
Poleg podelitve zbranih sredstev vsem trem zavetiščem in donacij, BTC pripravlja bogat program za obiskovalce in njihove štirinožne prijatelje.
Predstavilo se bo Kinološko društvo Krim, ki bo uprizorilo točko agilityja, rally-obediencea ter zabavni program vzgoje psov. Program bodo obogatili z žrebanjem praktičnih nagrad nagradne igre (kupone lahko oddate še na zaključnem dogodku do prvega žrebanja, ki bo predvidoma ob 11.00 uri).
Za zabavo in glasbo bo poskrbljeno, saj se bo predstavila tudi mlada slovenska glasbenica, Vanesa.
Vabljeni vsi ljubitelji zabave in živali, v družbi zvestih prijateljev.

Dodatne informacije:
BTC d.d., Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, e-pošta: maja.oven@btc.si, tel: 01/585 13 00