Tradicionalne razprodaje tekstila in obutve se bodo letos pričele v ponedeljek, 7. januarja 2008. Letos bodo za razliko od lanskega leta trajale 14 dni, in sicer do 21. januarja 2008. Obdobje in pravila razprodaj so v skladu s Pravili pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve, ki jih je sprejela Trgovinska zbornica Slovenije 25. aprila 2007. V BTC-ju v tem času pričakujejo tudi številne obiskovalce iz sosednjih držav.

»Trgovci v BTC CITYju so na zimske razprodaje dobro pripravljeni. Izdelke bodo na znižanje pripravili prek vikenda, ko bodo tudi primerno označili znižano ceno in odstotek popusta. Pričakujemo, da bodo, kljub skrajšanemu obdobju razprodaj, zabeležili dobro prodajo.

Vsekakor pa menim, da skrajšan čas razprodaj bistveno ne vpliva na poslovanje trgovin znotraj BTC CITYja,« pravi Damjan Kralj, direktor PE Ljubljana.

V BTC Cityju obiskovalce obveščajo, da bo varnostna služba v času razprodaj z namenom zmanjšanja prometnih zastojev usmerjala avtomobile na prosta parkirna mesta, zato vse obiskovalce prosijo, da upoštevajo navodila in usmerjevalne table. Vsi, ki bi se radi izognili gneči z avtomobilom, pa se lahko odločijo za BTC-jev brezplačni city bus, ki ima znotraj mesta velikih nakupov osem postaj.

V BTC CITYju je več kot 450 trgovin z raznovrstnimi izdelki, na voljo pa je dobrih 8.000 brezplačnih parkirnih mest. V letu 2007 so v BTC CITY-ju zabeležili prek 20 milijonov obiskovalcev.

&

Dodatne informacije: BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si