Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, je z 12 slovenskimi telovadci podpisal individualne sponzorske pogodbe, s čimer je družba BTC tudi za leto 2011 prevzela odgovornost za sponzoriranje najboljših slovenskih gimnastičarjev in gimnastičark. Družba BTC je obnovila vse sponzorske pogodbe iz minulega leta, poleg tega pa bo odslej sponzorirala tudi mlada perspektivna telovadca Žigo Britovška in Gregorja Saksido.

Družba BTC s podaljšanjem sponzorskih pogodb nadaljuje z uspešno zgodbo dolgoletnega partnerskega sodelovanja z Gimnastično zvezo Slovenije in njenimi člani. BTC tako že več kot deset let podpira vrhunske slovenske telovadce, med katerimi so tudi Mitja Petkovšek, ki je lani v svetovnem pokalu osvojil skupno prvo mesto na bradlji in bil razglašen za najboljšega slovenskega gimnastičarja leta 2010, Aljaž Pegan, ki je sezono svetovnega pokala na drogu končal na drugem mestu, ter Sašo Bertoncljem, ki je zasedel skupno tretje mesto v svetovnem pokalu na konju z ročaji.

Za leto 2011 so v družbi BTC obnovili sponzorske pogodbe z vsemi dosedanjimi člani, poleg tega pa bodo podprli tudi mlada perspektivna telovadca, Žigo Britovška (bradlja in konj) in Gregorja Saksido (krogi). Člani Gimnastične zveze Slovenije, s katerimi je družba BTC sklenila sponzorske pogodbe za sezono 2011, tako so: Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan, Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Šilc, Žiga Britovšek, Gregor Saksida, Adela Šajn, Tjaša Šeme, Jožef Mešl (trener Aljaža Pegana) in dr. Edvard Kolar (trener Mitje Petkovška).

Jože Mermal, predsednik uprave BTC, je ob podpisu pogodb dejal, da »gimnastika sodi med najbolj perspektivne športe v Sloveniji, slovenski telovadci pa nas vedno znova navdušujejo z uspehi na največjih svetovnih tekmovanjih. Veseli nas, da v družbi BTC sodelujemo pri ustvarjanju zgodbe o uspehu, ki jo vsako leto znova pišejo naši vrhunski telovadci.«

V družbi BTC skupaj s tekmovalci že nestrpno pričakujejo prve nastope v novi gimnastični sezoni, ki bo v spomladanskem delu še posebej naporna, saj bo aprila v Berlinu potekalo Gimnastično evropsko prvenstvo. Nekateri tekmovalci ravno v teh dneh odhajajo na zaključne priprave na novo sezono v portugalsko Madeiro.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi