Ob 20. obletnici športa v samostojni Sloveniji sta Miroslav Cerar, predsednik Slovenske olimpijske akademije, in Jože Mermal, predsednik Uprave BTC, danes v pritličju Kristalne palače odprla razstavo kopij olimpijskih medalj, ki so jih na olimpijskih igrah od leta 1912 dalje osvojili slovenski športniki. Na razstavi je tako na ogled tudi kopija prve medalje, ki jo je leta 1912 na Olimpijskih igrah v Stockholmu osvojil Rudolf Cvetko.

Razstava, ki sta jo s svojim nastopom pospremila telovadec Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Zala Dornig s točko iz ritmične gimnastike, vključuje pet vitrin – panojev, na katerih so predstavljene fotografije športnikov in kopije olimpijskih medalj. Vitrine so opremljene z značkami vseh olimpijskih iger in predstavitvijo, ki opisuje posamezna obdobja slovenskega športa in olimpizma.

Ogled razstave je brezplačen, v Kristalni palači pa bo na ogled do 5. januarja 2012.

Razstavo sta pripravila Slovenska olimpijska akademija in družba BTC, ki je dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije in Slovenske olimpijske akademije.

Družba BTC je tudi generalna pokroviteljica tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, ki bo 11. in 12. februarja 2012 potekala na Ljubnem ob Savinji. Ljubno ob Savinji bo eno izmed šestih prizorišč, predsednik častnega odbora svetovnega pokala pa je Jože Mermal, predsednik Uprave BTC. Izvedba tekem za svetovni pokal je pogoj, da se smučarski skoki za ženske uvrstijo med olimpijske športe.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi