Svetovni FIS pokal v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji je pred vrati

Ljubljana, 9. februar 2012 – Slovenske smučarske skakalke so pripravljene, da svojo »vražjost« pokažejo pred domačimi navijači. Skakalke so v odlični formi in so pripravljene na izziv na Ljubnem. Glede na rezultate, ki jih osvajajo v tujini, lahko na Ljubnem pričakujemo pestro dogajanje, z našimi skakalkami na vrhu lestvice.

Slovenske smučarske skakalke so z uspehi, ki jih žanjejo, s svojo drznostjo in »vražjostjo« dokazale, da smučarski skoki niso več le v domeni moških. Panogi so dale svež veter, z rezultati pa dokazale, da z njimi ni šale. Katja Požun se po zadnji tekmi v avstrijskem Hinzenbachu v skupnem seštevku ponaša s 4. mestom, Maja Vtič zaseda odlično 11. mesto, Špela Rogelj se je uvrstila na 19. mesto, Urša Bogataj pa zaseda 29. mesto. Ženske skakalke bodo v soboto in nedeljo poletele na Ljubnem v Zgornji Savinjski dolini, obakrat ob 13.45., kjer se bodo množici navijačev, z legendami slovenskih zimskih športov na čelu, končno pokazale tudi na domačih tleh.

Na današnji novinarski konferenci se bodo pred domačo tekmo na Ljubnem predstavile članice slovenske reprezentance, ki bodo s prisotnimi delile svoje občutke o dogajanju in pripravljenost na odskok na domači skakalnici. Vse podrobnosti o dogajanju na Ljubnem pa bosta predstavila predsednik uprave BTC d.d. in hkrati predsednik častnega odbora Ljubno g. Jože Mermal in Predsednik OK Ljubno g. Rajko Pintar.

Novinarska konferenca tik pred zdajci je spodbuda »vražjim« smučarskim skakalkam, da niso same in da jih Slovenija podpira in komaj čaka na njihov polet pred domačimi navijači.

Ljubno, kraj, ki živi s smučarskimi skoki

Ljubno, kraj v zgornji Savinjski dolini, že dobrih osemdeset let živi s smučarskimi skoki. Prvi poskusi skokov so se namreč tam zgodili že pred drugo svetovno vojno, ko je Jaka Vodušek s svojimi vojaškimi smučmi izvedel eksperimentalne poskuse, ki bi jim danes lahko rekli smučarski skoki. Od leta 1947, ko so z znamenitim planiškim skakalnim konstruktorjem, inženirjem Stankom Bloudkom, podpisali pogodbo za gradnjo 60-metrske skakalnice, so se naprave nenehno dograjevale in izpopolnjevale. Do danes, ko ima Skakalni Smučarski Klub Ljubno BTC v moškem svetovnem pokalu tudi svojega reprezentanta Primoža Pikla, se je tam na tem področju marsikaj zgodilo. Od časov, ko je bila zgrajena 60-metrska skakalnica, pa do danes so v Ljubnem nastali eni najboljših pogojev za treninge in tekme v smučarskih skokih v Sloveniji. Največja naprava, ki omogoča skoke čez 100 metrov, je zgrajena po pravilih FIS, zatorej ne čudi, da se bodo februarja 2012 tam pomerile najboljše skakalke na svetu.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Irena Pavčič, PR direktorica, Publicis d.o.o.