Na jubilejni 10. Pro.PR konferenci strokovnjakov za odnose z javnostmi iz JV Evrope, ki je med 22. in 24. marcem potekala v Mariboru, je priznanje »Vision Manager« za vizionarsko vodenje in ustvarjanje, prejel Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC.

Organizatorji kongresa so nagrado »Vision Manager« letos podelili prvič, glavni kriterij pri izboru zmagovalca pa je bilo vizionarsko ustvarjanje, ki se odraža skozi izvedbo projektov, ki pomembno prispevajo k pozitivni percepciji podjetja v posamezni državi. V obrazložitvi svoje odločitve so organizatorji zapisali, da je Jože Mermal s »svojim entuziazmom, vizijo in jasno komunikacijsko strategijo uspel družbo BTC preobraziti v eno izmed najuspešnejših slovenskih podjetij. Pri tem je ustvaril znamke BTC City, Vodno mesto Atlantis in Kristalna palača, ki so skozi prepletanje aktivnosti odnosov z javnostmi, oglaševanja in promocije postale široko prepoznavne znamke, ki so lahko Sloveniji v ponos«.

Prva Pro.PR konferenca je potekala leta 2003, od takrat dalje pa konferenca poteka vsako leto, in sicer vsakokrat v drugi državi. Na letošnji konferenci se je zbralo okoli 180 udeležencev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije, Črne Gore, Makedonije, Avstrije in Kosova.

BTC City Ljubljana letno obišče prek 21 milijonov obiskovalcev iz Slovenije in tujine, v dveh desetletjih svojega obstoja pa je nekdanje območje javnih skladišč postalo največje poslovno, nakupovalno, rekreativno, zabaviščno in kulturno središče v Sloveniji, ki se z lahkoto postavlja ob bok tovrstnim središčem v Evropi.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi: