V teh dneh je v BTC City Ljubljana (Dvorana 2) zaživel prvi slovenski Center energetskih rešitev, v katerem družbe Jelovica, Petrol, Nord, Knauf Insulation in Zelene energije na enem mestu ponujajo komplementarne izdelke in storitve na področju zagotavljanja energetske učinkovitosti, in sicer tako za gospodinjstva kot poslovne uporabnike. V Centru energetskih rešitev bodo obiskovalci dobili strokovne nasvete glede optimalne izbire energentov, ogrevalnih in hladilnih sistemov, energijsko varčnih oken in vhodnih vrat, lesenih energijsko varčnih hiš, izolacijskih fasad, vse do kuhinj in kopalnic.

Podjetja in gospodinjstva v zaostrenih gospodarskih razmerah tudi s pomočjo energetskih prenov zunanjega ovoja zgradb, izbora optimalne tehnologije pridobivanja energije za ogrevanje in izbiro energentov iščejo priložnosti optimizacije stroškov na področjih ogrevanja in električne energije. V Centru energetskih rešitev v BTC City Ljubljana so odslej na enem mestu na voljo celovite in inovativne rešitve za odpravljanje energijske neučinkovitosti hiše, stanovanja ali poslovnega objekta.

Med družbe, ki energetski učinkovitosti namenjajo velik pomen, sodi tudi BTC, ki je letos med prvimi v Sloveniji prejel mednarodni certifikat ISO 50001:2011. Gre za standard, ki organizacijam omogoča, da dosledno in učinkoviteje upravljajo z energijo, v BTC pa so ga prejeli zaradi uresničevanja lastne energetske politike, katere osnovni namen ni enkratno znižanje porabe energije, temveč vzpostavitev sistema, ki vodi k stalnemu zniževanju porabe energije ter zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.

S projektom Misija: Zeleno, ki so ga predstavili septembra letos, so v BTC svoje aktivnosti na tem področju še nadgradili. Gre namreč za prvi tovrstni projekt v Sloveniji, katerega končni cilj je postopno preobražanje območja BTC City v zeleno mesto. Projekt vključuje več področij (upravljanje z odpadki, energetska učinkovitost, odgovorno ravnanje z vodo, trajnostni promet, varnost in ostala področja družbene odgovornosti), njegov cilj pa je zeleno mesto na vseh segmentih. V BTC v projekt vključujejo tudi svoje poslovne partnerje, predvsem pa vodijo in usmerjajo z lastnim zgledom: nadaljujejo z investicijami, ki so potrebne za bolj zeleno življenje v BTC City, promovirajo zelene izdelke in storitve, spodbujajo zeleno potrošnjo ter ozaveščajo glede zelenih vrednot in dejanj.

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

&