Zelena trgovina, v kateri je mogoče najti naravne izdelke z mednarodno priznanimi certifikati, 12. oktobra v ljubljanskem BTC City-ju organizira dogodek Zeleno druženje z namenom. V okviru dogodka bodo potekala predavanja in delavnice, povezane z odgovornim ravnanjem posameznikov do narave, živali, družbe in lastnega zdravja. Med njimi velja izpostaviti brezplačno osvežitev znanja prve pomoči pod mentorstvom Rdečega križa in številna koristna predavanja. Predstavila se bodo tudi podjetja in posamezniki, ki s svojimi izdelki in načinom poslovanja ustvarjajo boljši svet.

Ob prvem rojstnem dnevu trgovine bodo organizatorji dogodka Zeleno druženje z namenom obiskovalcem ponudili več kot 15 poučnih predavanj in delavnic, ki nam bodo koristile in morda celo rešile kakšno življenje. Osebno boste lahko spoznali proizvajalce in uvoznike najrazličnejših kakovostnih izdelkov podjetij, ki jih druži odgovoren odnos do okolja in družbe. Dogodek bo potekal med 9. in 20. uro na dveh lokacijah BTC City-ja – v Zeleni trgovini (v kleti dvorane A) in na Trgu mladih.

V okviru programa bo poleg predavanj proizvajalcev potekalo predavanje na temo zdrave prehrane, hkrati pa se bodo na dogodku predstavile tudi nekatere organizacije. Rdeči Križ bo z delavnico »Prva pomoč« obiskovalce izzval, da se preizkusijo v znanju nudenja prve pomoči poškodovancem. Predstavniki društva Lajka, ki se zavzema za izboljšanje pogojev za zavržene in zapuščene živali, bodo na dogodek pripeljali nekaj zapuščenih živali, ki čakajo na posvojitev. Obiskovalci bodo imeli možnost posvojiti malega ali velikega hišnega ljubljenčka. Pester program bo zagotovljen tudi za najmlajše, saj si bodo otroci lahko ogledali zabavno predstavo Putka Zdravka in Zajček Sladko

Prvič bodo predstavili tudi prvi slovenski Ekoklub, v katerega so združeni poslovni partnerji iz različnih ekološko usmerjenih področij. Članom kluba Ekoklub bodo na voljo ugodnosti ob nakupu izdelkov. Priložnost za včlanitev v klub bodo imeli tudi obiskovalci Zelenega druženja. Na dogodku bo na voljo še mnogo praktičnih delavnic in degustacij izdelkov poslovnih partnerjev: Planet Bio, Lily Lolo Slovenija, Zao, Farfalla, Amalu, BeeZee EcoKid, Yanumi, Oblike narave, Trgovina Jablana, Soria Natural, Pravična trgovina 3muhe, Gnezdo in drugih.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani trgovine: www.zelenatrgovina.si in na spletni strani BTC City-ja.