Ljubljana, 26. november 2013 – Ljubljanski župan Zoran Janković je v petek, 22. novembra 2013, v atriju Mestnega muzeja Jožetu Mermalu, predsedniku uprave družbe BTC, podelil nagrado Marjana Rožanca za dosežke na področju športa za leto 2013.

Letošnjo nagrado za strokovno in organizacijsko delo sta poleg Jožeta Mermala prejela še Zveza športnih društev Slovan, ki je letos praznovala 100. obletnico delovanja, in Drago Banović, nekdanji direktor Zavoda Tivoli. Nagrado za izjemne dosežke v MO Ljubljana pa je prejela strelka Živa Dvoršak.

Med razloge za podelitev nagrade Jožetu Mermalu je župan izpostavil dolgoletna prizadevanja družbe BTC za podporo športu v različnih disciplinah (kolesarstvo, smučarski skoki, gimnastika in druge). Predsednik uprave BTC-ja zna prisluhniti potrebam športa, poleg tega pa ima aktivno vlogo v različnih športnih organizacijah – že leta 1995 se je pridružil Akademski športni zvezi Olimpija, v letih 1996 in 2001 je bil predsednik KK Union Olimpija, že mnogo let je mecen in mentor gimnastične vrste, leta 2012 je bil predsednik častnega odbora za organizacijo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem, poleg tega pa je izredno aktiven kot predsednik organizacijskega odbora Maratona Franja BTC City. S svojo prisotnostjo dviguje kvaliteto in prepoznavnost različnim športnim panogam na izviren in drugačen način. Pod njegovim vodstvom je družba BTC pomagala številnim športnikom, društvom in posameznikom. Veliko priznanje njegovim osebnim prizadevanjem pa je potrditev mednarodne kolesarske zveze UCI, da bo leta 2014 svetovno amatersko kolesarsko prvenstvo v Ljubljani.

Nagrada Marjana Rožanca je nagrada, ki jo ljubljanska mestna občina podeljuje od leta 1992 dalje za strokovno in organizacijsko delo v daljšem časovnem obdobju. Vsako leto jo prejmejo prostovoljni športni delavci, športniki, športni vzgojitelji, profesionalni delavci v športu in športni novinarji za izjemne dosežke v preteklem letu ali za delo v daljšem obdobju.

 

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi