Le še nekaj dni nas loči od tekem svetovnega pokala, ki se ju veseli vsa mednarodna srenja v svetu ženskih smučarskih skokov in ki bo potekala med 13. in 14. februarjem, na Ljubnem. Valentinov konec tedna bo letos že petič odet v barve Ljubnega, kjer se bodo najboljše smučarske skakalke sveta, med njimi seveda naše »Vražje Slovenke«, prvič spustile z nove skakalnice, ki bo dekletom omogočila daljše in še lepše skoke.

V petih letih, odkar se Ljubno lahko pohvali s tekmami svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, so simpatična dekleta slovenske reprezentance že dodobra očarale domačo in tujo javnost. Ne samo s svojo pristnostjo in preprostostjo, športnice navdušujejo predvsem z uspehi, ki jih nizajo enega za drugim, in navijače razveseljujejo z zmagovalnimi stopničkami.

V letošnji sezoni so tako že šestkrat osvojile stopničke na tekmah svetovnega pokala, a dekleta ne počivajo na lovorikah in se intenzivno pripravljajo na Ljubno, slovenski ljubitelji skakalnega športa pa si želijo zanje najbolj žlahtnega odličja, zgodovinskega prvega mesta s prvim spustom z nove skakalnice.

Nova skakalnica je pripravljena!

Prav v dneh, ko svet slavi ljubezen in prijateljstvo, bo slovesno odprt nov državni skakalni center s prenovljeno skakalnico in spremljajočo infrastrukturo, nova skakalnica pa je tisto, česar se skakalke z vsega sveta najbolj veselijo.

Tekmovalke bodo zdaj lahko skakale dlje, podaljšan in poglobljen nalet pa jim bo dal večji občutek varnosti in omogočil mehak prehod na odskočno mizo. Skakalnica ima moderen profil, sodniki pa nov sodniški stolp, s katerega bodo lahko natančno ocenjevali skoke.

Ljubko Ljubno

Ljubke, a odločne in pogumne »orlice« se na ljubensko nabiranje točk v svetovnem pokalu zagrizeno pripravljajo. V šali izrečeno frazo »Fantje imajo Planico, dekleta pa Ljubno,«  same jemljejo zelo resno, njihov cilj je seči čim višje in poleteti čim dlje. Rezultati, ki jih dosegajo prav vsa dekleta slovenske reprezentance, pa so odlična popotnica,  da bomo tudi letos ponosni nanje in skupaj z njimi skakali od veselja ob odličnih uvrstitvah.

Tekmi svetovnega pokala se bosta odvili v soboto 13.2. in v nedeljo 14.2. ob 14. uri, kvalifikacije za prvo tekmo bodo dekleta opravila že v petek. Pester bo tudi spremljevalni program ob skakalnici, tako za odrasle kot za najmlajše navijače. Slednji se bodo lahko kratkočasili s številnimi animacijami v ogrevanem šotoru in se tudi sami pod budnim očesom Francija Petka preizkušali v skokih na mobilni skakalnici. V soboto ob 16. uri bo ob razvedrilnem programu potekal javni žreb štartnih številk za nedeljsko tekmo in odlična zabava z Ansamblom Gadi,  nikakor pa ne gre zamuditi niti slavnostne podelitve neposredno po tekmah.

Ljubenci znajo poskrbeti za zabavo, a navdušujejo tudi gostinci Zgornje Savinjske doline, ki bodo goste razvajali s tradicionalnimi dobrotami teh krajev, da pa bi v vsem kar najbolj uživali, so organizatorji zagotovili brezplačno parkiranje v bližini skakalnice. Vsi, ki si še niso priskrbeli vstopnic, jih lahko dobijo na vseh prodajnih mestih Eventima, otroci do 14. leta in lastniki Modre kartice pa imajo, kot vedno do sedaj, brezplačen vstop.

Naj vas Ljubno očara, dekleta pa začarajo, zato tudi letos vabljeni na najboljši zmenek!

>>Uradna spletna stran

Za vse dodatne informacije in materiale smo vam na voljo na e-naslovu petra.grosman@btc.si in z veseljem vam bomo pomagali.