»Novi okusi na Tržnici BTC City« pozdravijo obiskovalce z ličnimi šestimi hišicami, med katerimi so postavljene mize za obiskovalce. Takšen koncept omogoča prijetno druženje na prostem ob dobri hrani. Obiskovalci nakupovalnega središča BTC City v Ljubljani lahko »Nove okuse« preizkusijo od ponedeljka do sobote med 10. in 21. uro.

»V družbi BTC smo se odločili za prenovo dela tržnice po konceptu ulične prehrane, ker želimo obiskovalcem nuditi čim bolj celovito in prijetno izkušnjo. BTC City namreč že dolgo ni le nakupovalno središče. Postaja prostor druženja, zabave, rekreacije in kulturnega dogajanja za vse generacije. In dobra hrana ob druženju v prijetnem ambientu na prostem je nepogrešljiv del dobrega počutja,« pojasnjuje najnovejšo pridobitev Damjan Kralj, član uprave, direktor za trženje in marketing v družbi BTC.

Med šestimi ponudniki ulične prehrane na Tržnici BTC City je za ljubitelje španskih dobrot pravi izbor Španska vas. Ta razvaja s tapasi z avtentičnimi španskimi sestavinami in drugimi biseri španske kulinarike, ki zadnje desetletje prevladuje  tudi na področju visoke kulinarike (bratje Roca, Ferran Adria). Poudarek je  na pristni domači kulinariki španskih babic po dostopnih cenah.

Frks bo razveselil ljubitelje zdrave, sveže in okusne ulične prehrane v obliki zavitkov. Njihovi “frksi” – zavitki – so nadevani s svežo zelenjavo, primerni za mesojedce ali vegetarijance, ter obogateni z domačimi omakami. Na voljo so tudi osvežilne solate, prigrizki -“snacki” ter slastni frks burgerji s 100-odstotno slovensko govedino.

Hood burger je prava izbira za ljubitelje govejih in piščančjih hamburgerjev, steak sendvičev in čisto pravega domačega krompirčka. Eno najbolj znanih svetovnih kulinaričnih ikon – hamburger – so sestavili po svojem okusu, vendar se držali njegove definicije. Kakovostne sestavine so primarnega pomena, zato so najboljše poiskali v naši okolici.

Chuty’s preseneča z avtentičnimi tajskimi jedmi. Njihova posebnost so sveže in domače pripravljene začimbe in omake. Seveda ne gre brez jedi na žaru.

Top Dunaj’c  postreže z “dunajci” in jedmi z žara, roast beefom, solatami …

Radha Govinda pa je vegetarijanska restavracija s pridihom indijske in mediteranske kulinarike. S širokim izborom jedi poskrbijo tudi za vegane.

»Z veseljem smo se odzvali povabilu družbe BTC za sodelovanje v njihovem najnovejšem trendovskem kotičku nakupovalnega središča. Naša ponudba tapasov pričara španski utrip in je idealna za koncept ulične prehrane. Nakupovalno središče BTC City s svojo tržnico pa je idealni prostor za tovrstno ponudbo. Prepričan sem, da bo ta del tržnice prinesel v BTC City novo dimenzijo doživetja in zelo hitro pridobil redne obiskovalce,« pravi Jaka Peterca.

Zgodovina ulične prehrane sega v staro Grčijo, sicer pa je danes to po vsem svetu zelo razširjen koncept in v vsaki deželi odslikava njene kulturne posebnosti. Med ljudmi je ulična prehrana vedno bolj priljubljena iz več razlogov. Potrošniki lahko po zmerni ceni preizkusijo najrazličnejše okuse jedi v prijetnem družbenem ambientu, spoznajo etnične posebnosti kulinarike posameznih dežel in hkrati potešijo nostalgijo.

BTC City Ljubljana je središče srečevanja, preživljanja prostega časa in poslovnih priložnosti. Da bi ohranil značaj javnega prostora, ki je hkrati atraktiven in varen za vse uporabnike, je nenehno podvržen urbanističnim in prometnim spremembam ter humanizaciji območja. V tem pogledu je še posebej dobrodošlo uvajanje enosmernih ulic za bolj tekoče prometne tokove ter varne poti za pešce in kolesarje. Postopna dodatna ozelenitev in več površin za druženje pomenijo okolju in obiskovalcem prijaznejšo ureditev prostora, kar krepi življenjski utrip BTC Cityja Ljubljana.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi