Z značilno odprtostjo za napredne ideje in dovzetnostjo za globalne trende nudi prostor za razvoj mnogim ambicioznim podjetjem, ki so se uveljavila ne le v slovenskem prostoru, ampak pridobila veljavo tudi na mednarodnem gospodarskem podiju.Takšen prvovrsten poslovni partner s sedežem v ljubljanskem BTC Cityju je tudi podjetje Ekipa2, hčerinsko podjetje družbe Outfit7, ki predstavlja fenomen v zgodovini slovenskega podjetništva.

Zgodba inovativnega mesta je zaživela v 2015, ko sta v BTC Cityju Ljubljana vrata odprli dve inovacijski središči: ABC pospeševalnik in zagonsko vozlišče ABC Hub. Z njima je družba BTC kot soustanoviteljica, postavila nov mejnik v lastnem razvoju in hkrati pripomogla k uveljavitvi edinstvenega inovacijskega ekosistema v Sloveniji, ki (mladim) podjetjem omogoča dostop do znanja, investitorjev in mednarodnega poslovnega okolja. Tri generacije oziroma skupno 28 startupov je v letih 2015 in 2016 pod okriljem ABC pospeševalnika skupaj zbralo približno 10 milijonov evrov kapitala. Lanskoletno odprtje podružnic ABC pospeševalnika – nemškega ABC Venture Gates v Nemčiji in ABC Global Home v Združenih državah Amerike – pa še dodatno utrjujejo povezave BTC Cityja Ljubljana s tehnološko najnaprednejšimi območji na svetu.

BTC City kot poligon za preizkušanje novega

V okviru lani vzpostavljenega novega stebra družbe za inovacije in digitalizacijo, v družbi BTC izvajajo številne projekte, ki so podprti z novimi tehnologijami ter nadgrajujejo obstoječo ponudbo in storitve: od pametne logistike in upravljanja nepremičnin do delovanja pametnega mesta. Projekti poslovnim partnerjem omogočajo hitrejše in učinkovitejše sodelovanje, obiskovalcem pa koristne storitve, boljšo nakupovalno izkušnjo in večkanalno obveščanje. Po tem principu se je družba lani vključila v projekt električne mobilnosti, ki obiskovalcem omogoča najem električnega avtomobila preko uporabe mobilne aplikacije (angl. »car sharing«), postavljajo tudi dodatna električna polnilna mesta za obiskovalce in partnerje, v Dvorani A pa je Addiko banka odprla prvi bankomat za hiter dvig posojila. Z uvajanjem koncepta »living lab« oz. »živega laboratorija« družba BTC stopa še korak dlje, saj podjetjem omogoča preizkušanje naprednih poslovnih idej v realnem okolju. Mreža povezav med malimi podjetji in multinacionalkami, med akademskim in poslovnim okoljem, med različnimi generacijami ter državami in kontinenti je dokaz, da je ljubljanski BTC City odprt za globalne trende – od sodobnih poslovnih konceptov do novih tehnologij.

Sodoben poslovni utrip privlači domača in tuja podjetja

V edinstvenem podjetniškem okolju BTC Cityja Ljubljana so poslovne priložnosti prepoznali ambiciozni posamezniki s poslovno žilico, pa tudi številna mlada in že uveljavljena podjetja. Poslovno klimo tega območja soustvarja prek 3.000 podjetij, življenjski utrip pa mu daje več kot 21 milijonov obiskovalcev letno.

V BTC Cityju Ljubljana, ki je s sodobno kongresno infrastrukturo  prizorišče številnih poslovnih dogodkov, so sedeži uglednih podjetij mednarodnih razsežnosti: UniCredit Bank, Microsoft, IBM, BMW, MSD in Novo Nordisk. Dolgoletni partner družbe BTC s sedežem v Kristalni palači je tudi Ekipa2, hčerinsko podjetje družbe Outfit7. Prav slednja je od ustanovitve v 2009 doživela globalni razcvet v zabavni industriji in pri razvoju mobilnih aplikacij, nedavno pa naj bi se prodala za rekordno vsoto v zgodovini slovenskega podjetništva. 

Tovrstne zgodbe o uspehu podjetij, ki se soustvarjajo v BTC Cityju Ljubljana, prispevajo k privlačnosti tega območja za obstoječa in nova podjetja. BTC City Ljubljana se tako uveljavlja kot pomembno središče na globalnem poslovnem zemljevidu, kar krepi ugled družbe BTC med deležniki na nacionalni in mednarodni ravni ter ne nazadnje prispeva h gospodarskemu razvoju Slovenije.

Dodatne informacije

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

  • T: 01/585 13 15
  • E: info@btc.si