Izbrana dela, ki so jih mladi ustvarili pod okriljem projekta Slovenija ima srce, bodo javnosti prvič predstavljena v sklopu zaključnega dogodka. Dogodek bodo požlahtnili otroški Pevski zbor Vrtca Galjevica, pevka Alenka Godec, otroška folklorna skupina Pojem-plešem Vrtca Galjevica in igralka Alenka Tetičkovič. O pomenu dobre slikanice pri vzgoji otrok bosta spregovorila razvojna psihologinja dr. Andreja Poljanec in vzgojiteljica Mateja Funkl; o pomenu projekta Slovenija ima srce pa bosta spregovorila filozofinja mag. Mateja Jamnik in direktor Poslovne enote Misija zeleno BTC, Miha Mermal. Razstava bo za obiskovalce ljubljanskega BTC Cityja na ogled vse do začetka marca v preddverju SiTi Teatra BTC.

V branje dveh knjig se je podalo skupaj 7.988 otrok iz vse Slovenije. Vrtčevski otroci so se poglobili v slikanico Prav je – ni prav, ki jo je napisal Anej Sam, osnovnošolci pa so uživali v prebiranju knjige-slikanice Nežno srce, uglašenega avtorskega dvojca Neže Maurer in Aneja Sama.

Z mentorsko podporo vzgojiteljev in učiteljev so otroci svoja doživetja kreativno izražali s slikami, risbami, črticami, apeli odraslim … Svoje stvaritve je organizatorjem projekta poslalo kar 3.045 mladih ustvarjalcev, ki so v zameno za sodelovanje brezplačno prejeli knjigo Ti si moje srce, avtorice Neže Maurer.

Spodbujanje bralnih navad pomembno vpliva na krepitev kulturne zavesti. S podporo projekta Slovenija ima srce družba BTC dokazuje svojo družbeno odgovornost. V 2016 je podprla več kot 300 posameznikov, organizacij, dogodkov ter številnih aktivnosti in projektov z različnih področij, tudi kulture. S tem spodbuja talentirane posameznike in ambiciozne organizacije ter spodbuja vrednote, ki utirajo pot do vizije odprte družbe, določene s Strategijo razvoja družbe BTC do 2020.

 

Dodatne informacije

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi