Družba BTC, ponosna podpornica slovenske gimnastike že več kot 20 let, je včeraj podpisala nove sponzorske pogodbe z Gimnastično zvezo Slovenije (GZS), njenimi osmimi športniki ter s športnima kluboma za ritmično gimnastiko (KRG) – KRG TIM in KRG Narodni dom. S tem ostaja eden ključnih podpornikov razvoja gimnastike v Sloveniji in športnikom omogoča boljše pogoje za izvajanje treningov in priprav ter udeležbo na mednarodnih tekmovanjih.

S podpisom sponzorskih pogodb družba BTC nadaljuje dolgoletno podporo slovenskih gimnastičark in gimnastičarjev. Z obnovitvijo sponzorske pogodbe z Gimnastično zvezo Slovenije med drugim ostaja generalni pokrovitelj zveze in generalni pokrovitelj tekmovanja za svetovni pokal v moški in ženski športni gimnastiki. Poleg tega so v letošnjem letu sponzorska sredstva še povečali ter s tem dodatno podprli razvoj perspektivnih športnikov in promocijo gimnastike.

»Zavedam se, koliko zahtevnih treningov in discipline stoji za uspehi naših športnikov, zato sem ponosen, da jim v družbi BTC lahko stojimo ob strani in skrbimo za boljše pogoje vadbe, za boljše delovanje klubov in izvedbo tekmovanj. Gimnastična zveza Slovenije se lahko pohvali, da je vzgojila športnike, ki so sposobni posegati po vrhunskih rezultatih prav na vseh ravneh tekmovanj, pomembno vlogo pa ima tudi sponzorska podpora, ki športnike še dodatno spodbuja in jim olajša pot do uresničitve njihovih sanj. Kot predsednik Gimnastične zveze Slovenije si bom tudi v prihodnje prizadeval za dvig kvalitete delovanja zveze in krepitev gimnastičnih panog,« izpostavlja mag. Damjan Kralj, predsednik Gimnastične zveze Slovenije in glavni izvršni direktor družbe BTC.

Družba BTC je znova podprla tudi perspektivne posameznike, pet telovadk in tri telovadce. Med njimi so Teja Belak, Tjaša Kysselef, Lucija Hribar in Ekaterina Vedeneeva, ki so jih na športni poti spremljali že prejšnja leta. Ob tem so se razveselili predvsem vrnitve Teje Belak, saj gre za najuspešnejšo športnico v zgodovini ženske športne gimnastike v Sloveniji. Seznam sponzorirancev je družba BTC razširila s tremi novimi tekmovalci – Zalo Trtnik, Luko Bojancem in Anžetom Hribarjem, znova pa je med imeni tudi Luka Kišek. Z novimi imeni prispevajo k uresničevanju pomladitve reprezentance. Podporo najmlajšim športnicam in športnikom pa v družbi BTC izkazujejo še z obnovljenima sponzorskima pogodbama s KRG TIM in KRG Narodni dom.

Ob podpisu pogodb je Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC, povedal: »Verjamemo, da s podporo lahko pripomoremo k razvoju in prepoznavnosti slovenske gimnastike ter posredno krepimo zavedanje o pomembnosti aktivnega življenjskega sloga. Posebno ponosen sem, da na športni poti spodbujamo tudi mlajše generacije, ki so prihodnji predstavniki slovenske gimnastike na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Ob današnjem podpisu pogodb vsem športnikom in njihovemu strokovnemu timu želim uspešno sezono.«

Športnike to sezono čaka mnogo pomembnih tekmovanj v ritmični, moški in ženski športni gimnastiki. Že danes so odpotovali na prvo tekmovanje Svetovnega pokala v nemškem Cottbusu. V juniju jih čaka Evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki v Izraelu, avgusta sledi Evropsko prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki v Münchnu, septembra Svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki v Bolgariji ter konec oktobra Svetovno prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki. Podpis sponzorskih pogodb je tako dobra popotnica za začetek nove sezone.

Dodatne informacije

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Družba BTC ostaja zvesta podpornica slovenske gimnastike

Foto : Studio Bomba