Družba BTC strateško krepi svojo logistično dejavnost z odprtjem novega trajnostnega Centralnega skladišča Zalog, ki ga bo vzela v celotno upravljanje od zunanjega strateškega partnerja, s čimer povečuje svoj tržni položaj enega največjih logistov na področju FMCG. Objekt s površino 40.000 m2 se bo nahajal v bližini avtocestnega ljubljanskega ringa in bo namenjen skladiščenju in manipulaciji izdelkov vsakdanje rabe.

Novo trajnostno Centralno skladišče Zalog s površino 40.000 m2 bo omogočal prostor za 45.000 paletnih mest, s čimer bodo občutno povečali obstoječe kapacitete skladiščenja. Skladno s trajnostno naravnanostjo družbe BTC bo tudi nov objekt trajnostno naravnan, z lastno sončno elektrarno na površini 34.000 m2, zeleno streho, talnim ogrevanjem s toplotno črpalko (voda-voda), dvema lastnima vrtinama in pametno LED osvetlitvijo. Skladiščni objekt bo upravljan s pomočjo inovativne, dovršene in zanesljive tehnologije, ki vključuje sodoben informacijski sistem ter napredne rešitve za optimizacijo procesov logistike. Prevzem in skladiščenje blaga bosta možna pri različnih temperaturnih režimih, na kar 40 kombiniranih vhodno-izhodnih rampah, svoja vrata pa bo odprl v začetku leta 2024.

Trajnostni Centralno skladišče na stičišču regionalnih in mednarodnih oskrbovalnih poti v Ljubljani – Zalogu bo namenjen predvsem skladiščenju in manipulaciji izdelkov vsakdanje rabe (t.i. FMCG) z možnostjo prilagoditve kapacitet tudi za drugo blago, tako za distribucijo blaga na slovenskem trgu kot za izhodiščno točko izvoza blaga v bližnjo Adriatic regijo ter okoliške države.

»V BTC Logistiki gradimo svojo zgodbo rasti na strateških partnerstvih, napredni tehnologiji ter trajnostnem konceptu logistike. Temu sledimo tudi pri novem trajnostnem Centralnem skladišču Zalog, ki bo namenjen skladiščenju in manipulaciji blaga do končnih kupcev, proces pa bo od začetka do konca spremljala izkušena ekipa, ki jim je kakovost storitve ključna prioriteta. Z novim objektom bomo okrepili svojo logistično dejavnost, kjer že sedaj beležimo dnevno 11.000 prepeljanih palet z blagom, 1.200 končnih strank ter 300 naloženih tovornih vozil, ter hkrati optimizirali poslovanje decentraliziranih skladišč, « pojasnjuje Robi Košir, direktor BTC Logističnega centra.

BTC Logistični center z obstoječimi kapacitetami zagotavlja logistične storitve v skladiščnih kapacitetah 100.000 m2 vodilnim lokalnim in regijskim poslovnim partnerjem, kot so Spar, Petrol, Atlantic Group, Podravka, Barilla, Dr.Oetker, Renault, Storck, Rittal … V sklopu lastnega kompetenčnega centra, kot center znanja, spodbujajo oblikovanje učinkovitih oskrbnih verig z uporabo sodobnih tehnoloških rešitev.

BTC d.d., Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Centralno skladišče Zalog

Foto :