Spoznajte in okusite novo čokolado. Nova Ruby čokolada je uvrščena med naj 30 trendov v svetu za leto 2019!

Dogodek bo v četrtek, 15. novembra ob 12. uri v spodnji etaži Emporiuma.

Predstavitev Ruby – 4. vrste čokolade

Po temni, mlečni in beli čokoladi – sedaj tudi čokolada Ruby, povsem naravna čokolada iz posebnih kakavovih zrn rubinaste barve in sadnega okusa, pravzaprav povsem naravna oblika kakava.

Pravzaprav povsem sadna čokolada rubinaste barve sploh ne bi smela biti presenečenje. Seveda če kakav malo bolje poznamo. Botanično ime za kakav je “theobroma cacao” in je pravzaprav sadje. Kot rastlina je dokaj mlada in je samo nekoliko starejša od 30.000 let. Njen predhodnik je “theobroma”, po kateri ima današnji kakav še vedno nekaj genetskih posebnosti. Ena izmed njih je tudi ta, da so posamezna zrna kakavovega sadeža (sadje ne pozabimo!) čudovito rdečkasto rubinaste barve.

Genetski inštitut Jakobsove univerze v Nemčiji je ta pojav opazoval že dolga leta, dokler se jim ni posvetilo: “naredimo čokolada pravzaprav takšno, kot bi v njeni osnovi pravzaprav morala biti”. Sveže obrana zrna fermentirajo nekaj dni v listih bananovca, jih nato posušijo in na povsem naraven način iz njih stisnejo rdečkasto rubinasto kakavovo maso, ki je osnova za Ruby čokolado.
Na predstavitvi boste novo čokolado spoznal in okušali nekaj izjemnih kulinaričnih dobrot izpod rok naših najboljših mojstrov.

Naslednja velika stvar je Ruby?

Japonski “Nikkei Trendy” vsako leto objavi seznam 30 trendov, ki bodo v prihajajočem letu vznemirili svet. In Ruby je med njimi!

Čokolada Ruby po predstavitvah v svetovnih metropolah prihaja uradno sedaj tudi k nam. Navsezadnje je čokolada najbolj prodajano darilo na svetu, najbolj priljubljena sladica v kateri večina od nas neizmerno uživa. Ruby si zasluži posebno pozornost, zato smo sklenili, da jo z vašo pomočjo predstavimo širši javnosti.

Dogodek je namenjen samo medijem. Med prvimi pri nas boste deležni čudovitih čokoladnih izdelkov, tablic, pralinejev in drugi Ruby čokoladnih dobrot. Predvsem pa izvedeli vse o tej enkratni čokoladi senzaciji.

Predstavitev bo v kulinarični trgovini GourmetShop&Lab, ki se je pred kratkim odprla v BTC Cityju Ljubljana.

>> Več o dogodku in prijave

 

 

 

Ruby čokolada

Foto : GourmetShop